Expositie Wim Jonkman

Cultuur
Werk van Wim Jonkman
Werk van Wim Jonkman (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wim Jonkman exposeert van 7 maart tot en met 16 april in het Grafisch Atelier Alkmaar (GAA) aan Doelenstraat 23. De expositie wordt zondag 10 maart om 16 uur geopend. 

Jonkman was in 2022 één van de vijf genomineerde grafici voor de tweede Ysbrand Grafiekprijs. Hij werd uitgenodigd om zijn werk te komen presenteren voor de jury in het GAA. De prijs ging toen naar Cisca Poldervaart. De overige kunstenaars mogen hun werk tentoonstellen in de galerie en Wim Jonkman is één van hen.
Jury rapport: Wim Jonkman, lithograaf, toonde groot formaat prenten; uit zijn werk komt een enorme vakkennis en gedrevenheid bij de lithotechniek naar voren; kleurrijk werk, met veel vaart en humor en raadselachtige titels.

‘Het werk van Wim Jonkman bestaat voornamelijk uit steendrukken. Deze grafische techniek heeft hem, tijdens zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (1966-1973), nooit meer losgelaten. Om zich er verder in te specialiseren vertrok hij, samen met zijn vrouw, naar Parijs, waar zij vervolgens zes jaar verbleven. 

Het Grafisch Atelier Alkmaar is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via www.grafischatelieralkmaar.nl.