Amsterdam-Noord vanaf het IJ.
Amsterdam-Noord vanaf het IJ. (Foto: Nikolay N. Antonov)

Eerste Open Bedrijvendag in Noord

Algemeen

NOORD - In Amsterdam-Noord vindt vrijdag 24 september de eerste Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord plaats. Bedrijven openen hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er achter die deuren gebeurt, kennis wil maken, een stage of werk zoekt of gewoon nieuwsgierig is. De dag is bedoeld voor buurtbewoners, studenten, nieuwkomers, werkzoekenden, carrièreswitchers, bestuurders, ondernemers en bewoners uit alle delen van de stad en daarbuiten. De Open Bedrijvendag is een initiatief van Noordse ondernemers en VEBAN, de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord.

De ondernemers willen laten zien wat dit stadsdeel te bieden heeft aan bedrijvigheid en zoveel mogelijk nieuwe verbindingen leggen. Bij deze dag zijn daarom veel maatschappelijke organisaties betrokken, zoals Doras, Dock, Warm Welkom en de IMC Weekenschool. Daarnaast zijn scholen en opleiders -zoals ROC TOP- betrokken, het Werkgevers Servicepunt van de gemeente Amsterdam en Werkom, het werkgelegenheidsbedrijf in Zaanstad. De gemeente Amsterdam en Stadsdeel Noord zijn ook partner van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord.

“Werk is van grote waarde. Natuurlijk economisch, mensen hebben een inkomen nodig. Maar ook in sociaal opzicht. In het werk vinden we een belangrijk deel van ons netwerk. We willen met deze dag laten zien dat de bedrijven belangrijk zijn voor Amsterdam en dat de Amsterdammers belangrijk zijn voor de bedrijven”, aldus Rob Post, voorzitter van VEBAN. Maarten Pekelharing, mede-initiatiefnemer en CEO van Winclove Probiotics vindt het van grote waarde dat het bedrijfsleven overgaat van het werken voor shareholders value naar stakeholders value. En dat je oog hebt voor je omgeving om succesvol en duurzaam te ondernemen: “Wij hebben daarom vanuit Winclove Probiotics Amsterdam-Noord benoemd als een van onze belangrijkste stakeholders. We willen in ons ondernemerschap ook de belangen dienen van Amsterdam-Noord, de plek waar we als familiebedrijf al ruim 25 gevestigd zijn. De samenleving maakt het mogelijk dat wij succesvol kunnen ondernemen. Als we de krachten bundelen, vermenigvuldigen we de mogelijkheden.”

Bezoekers kunnen op www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl zien welke bedrijven meedoen en welk programma ze aanbieden. De ondernemers hopen veel Amsterdammers te mogen ontvangen.

Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Kat door brandweer geholpen Algemeen 30 jan, 11:10
Afbeelding
Stadsdeelcommissie tegen uitbreiding betaald parkeren Algemeen 30 jan, 10:56
Afbeelding
Flinke stijging auto-inbraken in stad Algemeen 29 jan, 10:28
Afbeelding
SNIKHEET: spraakmakende voorstelling over peperdure energie Algemeen 28 jan, 10:37
Afbeelding
Vijftig tinten groen in Noord nummer 22 Algemeen 28 jan, 10:36
Afbeelding
Stadsdeelbestuurders lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 27 jan, 11:42
Afbeelding
Drama dreigt voor eigenaar Banden Uitlijnencentrum Sabri Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Bijzonder bezoek André Kuipers basisschool De Buikslotermeer Algemeen 26 jan, 09:03
Afbeelding
Laatste molen met functie van krijtmolen Algemeen 26 jan, 08:31
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad Algemeen 25 jan, 13:52
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.