Noordjes Boekenclub live voor kinderen groot succes

Nieuws
presentator André Accord
presentator André Accord (Foto: Lana Leach)

NOORD - Lezen is een feestje voor de kinderen van Noordjes Boekenclub! Meer dan 25 kinderen kwamen woensdag in Noordjes Kazerne samen om het succes van de online boekenclub te vieren. Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk was bij de presentatie aanwezig en vertelde de kinderen over haar favoriete kinderboek.

Taal- en leesvaardigheid

Met de boekenclub draagt Noordje bij aan de ontwikkeling van kinderen op het gebied van de taal- en leesvaardigheid. Vanuit hun eigen huis lezen meer dan vijftig kinderen iedere week onder begeleiding van vrijwilligers de mooiste kinderboeken.

Voor de presentatie maakten de kinderen onder leiding van presentator André Accord een rap over hun favoriete boeken en personages. Op het podium kwamen Mathilda, Oom Onkruid en de Kinderen van het Drijfzand voorbij. De zaal zat vol kinderen, ouders en vrijwilligers.

Noordjes Boekenclub

Noordje verzorgt al meer dan 15 jaar activiteiten op scholen en na schooltijd in de wijk. Dat doet ze allemaal vanuit Kazerne Z., een oude brandweerkazerne in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord.

De Online Boekenclub is tijdens de corona lockdown uit noodzaak ontstaan. Het werd al snel duidelijk dat de reeds aanwezige taal- en leerachterstand bij kinderen nog groter werd. Vooral bij de kinderen uit gezinnen die in een kwetsbare positie verkeren. Met de boekenclub sprong Noordje in dit gat en bleven de kinderen aan Noordje verbonden. Na de lockdown zou Noordje de club opheffen, maar het bleek een groot succes met positieve schoolresultaten voor kinderen en nog steeds hard nodig.

Inmiddels nemen kinderen van verschillende scholen uit groep 4 tot en met 8 deel en groeit de club wekelijks. Het voortbestaan lukt gelukkig nog steeds dankzij de betrokken vrijwilligers.

Aanmelden Noordjes Boekenclub

Noordjes enthousiaste begeleiders laten kinderen de magie van boeken en het plezier van lezen ontdekken door in gesprek te gaan over de verhalen, de personages, en de illustraties.

Want naast ontzettend leuk is lezen namelijk heel erg goed. Kinderen leren nieuwe woorden kennen en kunnen steeds beter uitleggen wat ze denken en willen. Tegelijkertijd leren ze ook nog eens beter inleven in andere mensen, situaties, én gedachten.

Ook meelezen met de leukste online boekenclub van Amsterdam? Meer informatie op www.noordje.nl of opgeven via meedoen@noordje.nl

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk
Afbeelding