Sander Schimmelpenninck is er weer klaar voor.
Sander Schimmelpenninck is er weer klaar voor. (Foto: Dingena Mol)

Fietstocht voor Homies Foundation

13 jan, 15:22 Algemeen

AMSTERDAM - Opiniemaker Sander Schimmelpenninck, zanger Douwe Bob, oprichter van Homies Foundation Steven Borghouts en vele andere Homies fietsen van 19 tot en met 24 juni in 6 dagen van Amsterdam naar Parijs met Bike for Homies. Hun ambitie is groot: ze willen met 500 fietsers aan de start staan om zoveel mogelijk geld in te zamelen en vriendengroepen te koppelen aan dak- en thuislozen voor Homies Foundation.

In september 2021 haalden Schimmelpenninck en Borghouts de landelijke media met hun fietstocht naar Lapland. In 3 weken fietsten zij 3110 kilometer en haalden ze ruim 80.000 euro op voor Homies Foundation. Bovendien meldden zich ruim 100 vriendengroepen die hun netwerk beschikbaar stellen om daklozen meer toekomst te geven. In 2022 kan iedereen zich aansluiten bij hun initiatief: Bike for Homies.

Het idee voor Bike for Homies, waarbij deelnemers in 6 dagen van Amsterdam naar Parijs fietsen, ontstond tijdens de fietstocht naar Lapland. Steven Borghouts, oprichter van Homies Foundation: “We kregen zoveel positieve reacties, dat we dit vaker willen doen, maar dan groter. Dat kan met Bike for Homies. Parijs is een prachtige stad waar je normaal gesproken niet met de fiets komt.” Om het evenement toegankelijk te houden is geen speciale fiets nodig: “Iedereen kan meedoen, het enige dat je nodig hebt is een toerfiets of stadsfiets met tenminste 7 versnellingen en wat wilskracht”, zegt Borghouts. Schimmelpenninck en Borghouts willen het avontuur dit jaar met onder andere zanger Douwe Bob en nog 500 fietsers aangaan.

Het evenement draait om meer dan alleen het fietsavontuur. Borghouts: “De routes zijn gemiddeld 100 kilometer per dag. De route gaat door steden en afwisselende landschappen. Na de dagelijkse finish houdt het niet op: er is lekker eten, een kampvuur, Douwe Bob neemt zijn gitaar mee en zo ontstaat een heerlijke festivalvibe met alleen maar mensen die hetzelfde willen: een mooie week en een verschil maken in het leven van dak- en thuislozen. Homies helpen Homies.”

Wat is Homies Foundation? Het idee is simpel; via het Homies platform worden vriendengroepen aan daklozen gekoppeld. Met de support van Homies fixen de vriendengroepen onderdak, werk en geld en alles wat je maar kunt verzinnen om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen. Sinds 2009 is het aantal dak- en thuislozen in Nederland meer dan verdubbeld. De inschrijving voor Bike for Homies is geopend. Inschrijven kan via www.bikeforhomies.nl

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Help de Volksopera aan klassiek orkest Algemeen 16 mei, 16:32
Afbeelding
Stevige bijdrage voor Sikkelcelfonds Algemeen 16 mei, 14:30
Afbeelding
Wat is kunstuitleen en waar kan ik het vinden? Algemeen 16 mei, 11:38
Afbeelding
Kinderboerderij herrezen Algemeen 12 mei, 16:23
Afbeelding
Laatste gebed Algemeen 12 mei, 16:20
Afbeelding
‘Legendarisch Noord’ Foto’s van de Straat 11 mei, 07:59
Afbeelding
Iedereen blij: Kinderboerderij de Buiktuin herrezen Algemeen 10 mei, 14:17
Afbeelding
Straatroof op medewerkers juwelier Amsterdam, twee 16 jarigen aangehouden 112-nieuws 6 mei, 14:06
Afbeelding
Magic Circus strijkt neer in Amsterdam-Noord Algemeen 6 mei, 10:05
Afbeelding
Jubileumconcert Harmoniecorps Tuindorp 100 jaar Algemeen 6 mei, 10:03
Afbeelding
‘Het leven in Noord is zo relaxed’ Algemeen 4 mei, 17:16
Afbeelding
‘NDSM Fuse blijft je verrassen’ Uitgaan 4 mei, 17:14
Afbeelding
‘Ruraal Noord’ Foto’s van de Straat 4 mei, 07:43
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief