Wekelijkse column van onze stadsdeel-bestuurders

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Afgelopen week zijn de nieuwe dagelijks bestuurders van de stadsdelen geïnstalleerd door de Gemeenteraad, dus ook de leden van het bestuur in Noord. Brahim Abid en Yassmine el Ksaihi worden mijn nieuwe collegae en ik heb echt superveel zin om met deze twee fijne kersverse bestuurders aan de slag te gaan. 

Noordse gastvrijheid

Voor mij wordt het de tweede bestuursperiode en dat betekent dat ik de afgelopen jaren al ingezette weg verder kan gaan bewandelen. 

Na vier jaar ervaring weet je heel goed wat er speelt, wat belangrijk is voor, in dit geval, Noord en wat je wilt bereiken. Er gaat dus flink ingezet worden om de sociale problematiek in Noord te verkleinen en de bewoners meer eigenaarschap te geven.

De Spil

Afgelopen zaterdag opende ik dan ook De Spil, een nieuwe plek voor en door bewoners in de Molenwijk. En wat een feest was dat! Veel bewoners kwamen langs voor de opening en natuurlijk voor het heerlijke eten dat was bereid door de beste buurtkoks. 

In De Spil is er van alles te doen; buurtfeestjes, kinderactiviteiten, plek voor informatievoorziening voor buurtbewoners, samen eten en samen leren. Maar vooral is De Spil natuurlijk een plek voor ontmoeting, een plek om elkaar te leren kennen en samen dingen te ondernemen.

De Wiekslag

Naast De Spil is sinds kort De Wiekslag gevestigd, een plek waar jongeren van alles kunnen leren op het gebied van techniek en duurzaamheid. 

Dit wordt een plek voor jongeren om op een leuke manier bezig te zijn met hun toekomst en op pad te worden geholpen naar werk en opleiding. Hier wordt het Noordse bedrijfsleven gekoppeld aan de talenten van de toekomst. Ook hier dus een plek om samen aan de slag te gaan.

Plekken voor alle Noorderlingen

Ook op andere plekken in Noord wordt er volop geïnvesteerd om ruimte te maken voor ontmoetingen tussen bewoners. In De Kleine Wereld wordt er bijvoorbeeld met bewoners gewerkt aan een nieuwe ontmoetingsplek, binnenkort hoort u daar meer over. 

Zo bouwen we samen met bewoners aan plekken voor alle Noorderlingen, waar iedereen zich welkom voelt, waar de Noordse gastvrijheid hoogtij viert.

Esther Lagendijk

Column Stadsdeelbestuur