Echtpaar Ruijs - Tienstra - 60 jaar getrouwd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rob Beense)

AMSTERDAM-NOORD - ‘Het is altijd weer een feest’ zo vertelt Canan Uyar, voorzitter van de Stadsdeelcommissie, als zij dinsdag 28 juni aanbelt bij de familie Ruijs in de Kersenstraat om beide echtelieden te feliciteren met hun 60 jarige huwelijksband. 

De voorzitter van de Stadsdeelcommissie overhandigde een boeket en feliciteerde het diamanten duo van harte. Vanzelfsprekend wilde zij weten hoe het ooit - ruim 60 jaar geleden - allemaal is begonnen. Het gezicht van de heer Ruijs glunderde van oor tot oor en wilde maar al te graag tekst en uitleg geven in het bekende Tuttifruttidorp. 

“Ik was onderweg met mijn huurfiets en kwam twee jonge meiden tegen die naar het strand gingen, zei ze gedag en ging verder fietsen. Na een paar minuten had ik er spijt van dat ik niet was blijven praten want een van die twee was echt leuk. Ik draaide me om ging naar het strand, vond ze daar en bleef de hele dag bij hen. Mijn fiets lag de hele dag in het zand. Hierop volgde vijf jaar verkering en vervolgens een huwelijk van 60 jaar.”