Praat mee over Ecologische Kaart Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - In 2020 heeft stadsdeel Noord samen met betrokken bewoners de Integrale Landschapskaart opgesteld. De kaart laat de belangrijkste structuren in Noord zien, op het gebied van groen, water, cultuurhistorie en gebruik. In de Integrale Landschapskaart is opgenomen dat het stadsdeel een ecologische kaart maakt. Dit gebeurt in 2022. Inwoners kunnen meedoen met een bewonersavond op 12 of 14 juli.

Noord groeit snel. Er worden veel nieuwe woningen gebouwd en de verkeersdruk neemt sterk toe. Bij het verdelen van de ruimte is het van belang om de ecologische waarden af te kunnen wegen tegen andere functies. 

De Ecologische Kaart Noord bestaat uit de ecologische structuren en belangrijkste kenmerken van de ecologie van land en water in heel Noord. Daarbij geven we natuurwaarden, doelsoorten en ecologische kwetsbare plekken en knelpunten aan. Zo worden  kansen en opgaven benoemd en worden die inzichtelijk gemaakt. De ecologie van de bebouwde omgeving is ook onderdeel van de kaart en kansen voor ecopassages.

Het stadsdeel nodigt geïnteresseerden in Noord uit voor twee participatierondes. Tijdens de eerste twee bewonersavonden wordt de 50%-versie van de Ecologische kaart voorgelegd. Het programma van deze twee avonden is hetzelfde. Deelnemers kunnen tijdens die avonden advies geven en hun expertise inbrengen op de concept Ecologische kaart. Ook kunnen ze zich aanmelden voor het kernteam, dat bestaat uit medewerkers van het stadsdeel en bewoners. 

Bijeenkomsten dinsdag 12 en donderdag 14 juli (19.30-21.30 uur) bij Antoniushuis, Kamperfoelieweg 207. Aanmelden via: ecologischekaartnoord@amsterdam.nl Bewoners kunnen zo van tevoren al vragen stellen, die tijdens de avonden besproken zullen worden.

Afbeelding