Zorgeloze Zomeravond in Tolhuistuin

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - Tijdens de tweede editie van Raymi’s Zorgeloze Zomeravond op zondag 14 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord gaat Dolores Leeuwin in gesprek met o.a. Rutger Klein Wassink (wethouder gemeente Amsterdam), Regilio Vaarnold (mensenrechtenjurist) en Linda Nooitmeer (voorzitter Ninsee) over hoe zij vanuit hun functies kijken naar ons slavernijverleden. 

Daarnaast reflecteren verschillende artiesten en kunstenaars over dit onderwerp in spoken word, theater en dans. De avond wordt afgesloten met een voorproefje uit de theatervoorstelling ‘Ik zeg toch sorry’ die vanaf eind september in het theater te zien is. 

Zondag 14 augustus 2022
Tolhuistuin, Amsterdam Noord
kaarten 15 euro

Kaartverkoop  via Tolhuistuin

De televisieserie ‘Freshback, powerladies from the 80’s’ wordt opnieuw uitgezonden!

Freshback is een vijfdelige serie over de ‘powerladies’ uit de jaren tachtig die Sambo steun boden toen hij in Nederland kwam. De muziek van Mai Tai, de Dolly Dots en Centerfold sleepten hem door moeilijke periodes in zijn leven heen. In Freshback blikt hij met de vrouwelijke sterren van toen terug op de 80’s en hoe zij deze periode hebben ervaren. Sambo spreekt in deze serie met Patty Zomer (Dolly Dots), Mildred Douglas (Mai Tai), Laura Fygi (Centerfold), Lilian Day Jackson (Spargo) en Suzanne Klemann (Loïs Lane).

Freshback is te zien via OUTtv van ma 22 t/m vr 26 aug, dagelijks om 20.00 uur. Kijk op de website van OUTtv bij welke providers en via welke kanalen de serie te zien is. 

Kaarten voor ‘Ik zeg toch sorry’

‘Ik zeg toch sorry’ ging tijdens het Oerol festival op Terschelling in juni j.l. in première. Samen met Theatergroep Aluin maakten wij een voorstelling over 1 juli 1863: de dag dat de slavernij officieel werd afgeschaft. “Een stevige aanbeveling verdient Ik zeg toch sorry.” schreef NRC Handelsblad. De voorstelling is vanaf eind september te zien in heel veel Nederlandse theaters. Een speellijst staat op de website.