Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Noorderlicht wint Gaia Green Awards 2022

Algemeen

NOORD - Deze week is Noorderlicht, gevestigd aan T.T. Neveritaweg 33 in Amsterdam, liefst drie keer beloond voor haar inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy, wonnen zij de Gaia Green Awards voor Beste Restaurant, de Publieksprijs en de Award voor de meest duurzame omgang met vis.

De Gaia Green Awards zijn awards voor de meest duurzame horecabedrijven uit Nederland en België. De prijzen worden uitgereikt aan horecalocaties (hotels, strandpaviljoens en restaurants) die aantoonbaar actief aan de slag zijn gegaan met het thema duurzaamheid en dit ook uitdragen aan hun publiek. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen zoals Green Key, Euro Toques en EKO Keurmerk Horeca.

Lokaal netwerk

Noorderlicht probeert 100% circulair te werken, zowel achter de bar als in de keuken. De menukaart bestaat voor 90% uit plantaardige gerechten die worden bereid uit duurzame, lokale en niet-industriële producten. Daarnaast is Noorderlicht de initiatiefnemer van ‘Bidfood local’ waarmee een eigen structuur met lokale leveranciers is opgebouwd. Hierdoor worden transportbewegingen tot een minimum beperkt en het geld dat o.a. op de overhead wordt bespaard, komt ten goede aan leverancier en afnemer.

Nieuw pand voor de toekomst

Noorderlicht begon ooit als pionier op de NDSM-werf, waar het al snel bekendheid verwierf met haar vooruitstrevend cultureel en sociaal maatschappelijk programma. Deze pioniersgeest blijft een belangrijke drive voor beide ondernemers Jasper Helmer en Krijn van Santen. Voor het jaar 2023 staat de bouw van een volledig nieuw pand op de planning waarin verschillende innovatieve voorzieningen zijn opgenomen. Er komt een binnentuin die bijdraagt aan de luchtkwaliteit van het pand, een systeem voor het gebruik van buitenwater voor koeling, warmteterugwinning en een CO2 reactor (voor kweken consumeerbare algen).

Finalisten Gaia Green Awards 2022

Naast Noorderlicht waren dat Strandpaviljoens Restaurant aan Zee (Oostvoorne), Pier 7 (Vlissingen), Paal 69 (Zandvoort), Hotels Eco-Hotel Fevery (Brugge), StayOkay (Texel), The Albus (Amsterdam), Restaurants Logica (Leiden) en Rotonde (Rotterdam).

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kerstconcert Harmoniecorps Tuindorp Algemeen gisteren
Afbeelding
Vader Sven zamelt geld in om het leven van zieke dochter Maud te redden Algemeen 7 dec, 10:52
Afbeelding
Concertkoort GrootNoord zingt ‘Magnificat’ Algemeen 7 dec, 10:05
Afbeelding
Sinta Wullur met Raga Impressions in de Buiksloterkerk Algemeen 7 dec, 09:30
Afbeelding
Interactieve podwalk-app brengt watersnoodramp Amsterdam Tuindorp-Oostzaan weer tot leven Algemeen 7 dec, 08:55
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Buikslotermeerplein, een prettige verblijfplaats Algemeen 6 dec, 12:42
Afbeelding
Hema maakt ruimte voor nieuw Rodi fenomeen op Buikslotermeerplein Algemeen 6 dec, 11:51
Afbeelding
Eindelijk weer feest: Sint op bezoek Algemeen 6 dec, 11:20
Afbeelding
Winterse editie Twiskemolenloop Algemeen 5 dec, 19:50
Afbeelding
Volewijckers in oranje pratend ten onder Algemeen 5 dec, 12:16
Afbeelding
Groot alarm Noordse groene organisaties slaat stadsbreed aan! Algemeen 5 dec, 09:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief