Alle Noorderlingen welkom op de Open Bedrijvendag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De tweede editie van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord zal op vrijdag 7 oktober plaatshebben. Na het succes van vorig jaar openen dit jaar meer dan zestig Bedrijven in Amsterdam-Noord hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er achter die deuren gebeurt, kennis wil maken, een stage of werk zoekt of gewoon nieuwsgierig is. 

De dag is bedoeld voor buurtbewoners, studenten, nieuwkomers, werkzoekenden, carrièreswitchers, bestuurders, ondernemers en bewoners uit alle delen van de stad en daarbuiten. De Open Bedrijvendag is een initiatief van Noordse ondernemers en VEBAN, de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. 

Werk is van onschatbare waarde. Niet alleen economisch, omdat mensen een inkomen nodig hebben. ‘Ook in sociaal opzicht is werk onmisbaar,’ zegt Rob Post, voorzitter van VEBAN. ‘We willen met deze dag laten zien dat de bedrijven belangrijk zijn voor Amsterdam en dat de Amsterdammers belangrijk zijn voor de bedrijven,’ aldus Post. 

Maarten Pekelharing, mede-initiatiefnemer en CEO van Winclove Probiotics pleit ervoor dat het bedrijfsleven niet alleen gericht is op geld verdienen, maar ook oog heeft voor de mensen en de omgeving. ‘Alleen dan kan je duurzaam succesvol ondernemen,’ zegt hij. ‘Amsterdam-Noord is waar wij als een ouderwets modern Amsterdams familiebedrijf al 35 jaar zijn gevestigd. Het stadsdeel is daarmee een belangrijke stakeholder. In ons internationale ondernemerschap willen we namelijk óók de belangen blijven dienen van Noorderlingen en Amsterdam-Noord.’

De ondernemers willen laten zien wat dit stadsdeel te bieden heeft aan bedrijvigheid en ze willen verbinding leggen met de Noordse samenleving. Bij deze dag zijn daarom veel maatschappelijke organisaties betrokken, zoals Doras en Stichting Dock. Daarnaast zijn scholen en opleiders zoals ROC TOP betrokken en het Werkgevers Servicepunt. Stadsdeel Noord is partner van de Open Bedrijvendag. Iedereen is welkom om de deelnemende bedrijven te bezoeken op vrijdag 7 oktober 2022. 

Bezoekers kunnen op www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl zien welke bedrijven meedoen en welk programma ze aanbieden. De ondernemers hopen veel Amsterdammers en Noorderlingen te mogen ontvangen. Volgende week verschijnt in deze krant een uitneembare plattegrond met alle deelnemende bedrijven.