IJhallen: waar parkeren, wat kost het & meer info

Algemeen
Alle info over de IJ-hallen verzameld!
Alle info over de IJ-hallen verzameld! (Foto: Aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - De IJ hallen vormt als giga-vlooienmarkt een van de hotspots van Amsterdam. Maar hoe kom je er? Waar kun je parkeren bij de IJ hallen? En wat kosten IJhallen tickets en IJhallen kraam huren? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Lees ook: Parkeren in Amsterdam-Noord: hier kan dat (gratis)

IJhallen: wat zijn het?

First things first: wat zijn de IJhallen eigenlijk? De IJhallen is een verzamelnaam voor een van de grootste vlooienmarkten / tweedehands markten van Europa. Niet alleen is de (overdekte én buiten-)markt populair bij standhouders, ook komen mensen van heinde en ver om de IJhallen te bezoeken. Logisch wel, want de vlooienmarkt is gigantisch groot en biedt voor ieder wat wils.

IJhallen: waar is het?

Wie de IJhallen wil bezoeken navigeert naar de T.T. Neveritaweg 15 in Amsterdam-Noord. Eenmaal aangekomen geniet je van een gigantisch aanbod aan tweedehands kleding en spullen.

Hoe kom ik bij de IJhallen?

Je kunt de vlooienmarkt in Noord op meerdere manieren bereiken:

- Met de auto navigeer je naar de T.T. Neveritaweg 15. Vanaf de Ring A10 Amsterdam neem je de afrit Oostzaan richting S118. Let op! Er geldt een Milieuzone in Noord, check dus vooraf via de site van de gemeente Amsterdam (bij ‘Milieuzone’) of jouw (oudere) auto Noord wel in mag. 

- Openbaar vervoer: pak vanaf Amsterdam Centraal bus 391 of 394 en stap uit bij de halte ‘Klaprozenweg/Atatürk’. Na een paar minuten lopen kan het shoppen (of verkopen) beginnen! De veerpont pakken kan overigens ook (vanaf Amsterdam Centraal pak je dan de gratis NDSM-veerpont, nummer 906). 


Parkeren IJ hallen

Wat weten we over parkeren IJ hallen? Bij de IJ hallen is parkeergelegenheid (maar het wordt aangeraden met het openbaar vervoer of te voet/fiets te komen vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen). Voor een kaartje betaal je vanaf 9.00 uur €1,40 per uur. Een dagkaart kost €8,40. Op zondag kun je tot 12.00 uur gratis parkeren bij de IJ hallen. 

IJhallen tickets

Bezoekers betalen €6,00 (volwassenen) of €2,50 (kinderen) voor een kaartje. Parkeren bij de IJ-hallen kost €1,40 per uur (dagkaart €8,40).

Wil je zelf met een kraam staan op de IJhallen? Dan gelden de volgende tarieven voor zowel binnen- als buitenmarkt:

- Normale kraam: €33,00

- Hoekkraam: €39,00

- Extra persoon bij kraam €5,50 

IJ hallen agenda

Wil je weten wanneer de IJ hallen weer zijn? Wanneer je een kraam kunt huren? De IJ hallen agenda vind je hier.

IJhallen kleding

Kom jij speciaal voor IJhallen kleding? Dat snappen wij, want op de megagrote Amsterdamse vlooienmarkt is er voor ieder wel wat wils te vinden! IJhallen kleding passen is dan weer minder makkelijk - er zijn geen pashokjes, of de verkoper moet er zelf één hebben gemaakt.

IJhallen kleding verkopen? Ook dat is slim, want vele bezoekers komen speciaal om tussen de tweedehands IJhallen kleding te snuffelen. 

IJhallen kraam huren en meer

Tot slot willen we je deze info over de IJhallen niet onthouden:

- Een IJhallen kraam huren? Die boek je via de website van de IJhallen (zie ook de Agenda)

- En als je dan een IJhallen kraam kon huren, mag je met de auto naar binnen als verkoper? In de hal niet, buiten mag je de auto achter de kraam parkeren

- Honden zijn (aangelijnd) toegestaan

Meer info over kraam huren IJhallen of de IJhallen tickets/bezoeken? Ga dan naar de officiële website.