Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)
Column

Van onze stadsdeelbestuurders

26 jan, 12:00 Column

Een handje helpen

De komende weken wordt het spannend met het inzamelen van huishoudelijk afval en grof afval. Gaat dat wel allemaal lukken met zoveel Coronazieken bij afvalinzameling? Net als in alle andere sectoren, slaat Corona ook hier enorm toe.

Het gaat nu net beter in Amsterdam-Noord met de afvalinzameling. We zien de laatste weken minder verkeerd aangeboden huisvuil en dus minder bijplaatsingen bij de ondergrondse containers. Ook het wekelijks, in plaats van maandelijks, inzamelen van grof vuil begint net goed op gang te komen. Het gaat echt nog niet overal naar behoren, een verbetering is gelukkig wel op meerdere plekken zichtbaar. De meldingen van verkeerd aangeboden afval door bewoners bij de gemeente, voorlichtingscampagnes en handhaving hebben positief effect in onze straten. Ook worden bij afvalinzameling de meldingen door bewoners en schoonheidsgraden van de straten opgenomen in de optimalisatie van de inzameling. Stukje bij beetje gaat het beter.


Maar, nu Corona zo hard toeneemt, hebben we wel extra capaciteit geregeld. Medewerkers die normaliter andere werkzaamheden in de openbare ruimte van Amsterdam verrichten met diploma voor vrachtwagenchauffeur- en/of machinekraan bediening, worden nu al ingezet bij de afvalinzameling. Ook is de inhuur van personeel van een extern afvalinzamelingsbedrijf reeds nodig. En toch blijft het spannend of het allemaal gaat lukken. Wat kunt u doen? Sowieso, zoals velen gelukkig al doen, huishoudelijk afval in de ondergrondse containers en het grof afval op het juiste moment van de week aan de rand van de stoep plaatsen.


Toch kunt u nog een handje helpen. Het zou heel fijn zijn, als u in de gelegenheid brengt, om uw grof afval naar de nieuwe stadsdeelafvalpunt aan de Toetsenbordweg te brengen. Hoe klein het ook klinkt, als we dit allemaal een keer doen, dan scheelt dat enorm! Ik hoop dat u dit overweegt te doen. Het nieuwe Afvalpunt is te vinden op Toetsenbordweg 41 en is op van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Ik dank u, ook namens alle medewerkers afvalinzameling!

Saskia Groenewoud

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Muzikale wandelvoorstelling: Vraag dat maar aan je moeder! Uitgaan 25 mei, 17:12
Afbeelding
Expositie in Tiny Showroom: werken van Willemijn van Manen in ij-klei Uitgaan 25 mei, 17:00
Afbeelding
‘Lastdrager’ Foto’s van Straat 25 mei, 08:12
Afbeelding
Politie onderzoekt gewelddadige overval in Amsterdam-Noord 112-nieuws 23 mei, 19:16
Afbeelding
Kou uit de lucht rond Vliegenbos Algemeen 23 mei, 14:07
Afbeelding
Volewijckers pakt titel Algemeen 22 mei, 11:02
Afbeelding
HBOK heeft nog één winstpartij nodig Algemeen 21 mei, 09:52
Afbeelding
Gesprekken met beeldbepalende Noorderlingen Algemeen 20 mei, 17:11
Afbeelding
CultuurProfielSchool Botteloef bruist Algemeen 20 mei, 11:08
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Volewijckers heeft titel voor het grijpen Algemeen 18 mei, 15:26
Afbeelding
HBOK nog één winstpartij van titel af Algemeen 18 mei, 13:23
Afbeelding
Meerdere meldingen van een schietincident in Noord 112-nieuws 18 mei, 11:49
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief