Preek van de Leek (mini) in Noord door Lydia Rood

Nieuws
De sfeervolle Meerpadkerk
De sfeervolle Meerpadkerk (Foto: )

NOORD - Deze maand is de sfeervolle Meerpadkerk in Amsterdam-Noord het toneel voor de mini-serie van de Preek van de Leek en delen drie inspirerende sprekers uit Amsterdam-Noord hun verhalen.

Lydia Rood zal zondag 21 april om 16.30 uur haar preek verzorgen. Lydia Rood (1957) is een van Nederlands meest vooraanstaande schrijfsters, met een indrukwekkend oeuvre aan jeugdboeken, thrillers, romans en theaterproducties. Haar werk werd bekroond met onder andere een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel, en twee van haar thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop.

Na de preek zal muzikante Shaza Manla optreden, gevolgd door een informeel samenzijn met een drankje.

De Preek van de Leek Noord biedt een platform aan prominente figuren uit Amsterdam-Noord, actief in diverse sectoren zoals politiek, cabaret, kunst, sport en literatuur. Hoewel ze doorgaans hun stem laten horen in televisiestudio’s, kranten of theaters, krijgen ze nu de kans om binnen het kader van een kerkdienst hun verhaal te delen. 

Onder begeleiding van een theoloog hebben deze leken de vrijheid om een eigen dienst vorm te geven, waarbij ze door persoonlijke ervaringen de preek een uniek karakter geven. De Preek van de Leek biedt zo een verfrissende kijk op spiritualiteit en creëert ruimte voor diverse perspectieven binnen een traditionele setting.

Details

Locatie: Meerpadkerk, Meerpad 9, Amsterdam-Noord
Datum en tijd: 21 april, aanvang om 16.30 uur.
Toegang tot de preek is gratis, aanmelden is vereist via https://www.doopsgezindamsterdam.nl/events/preek-van-de-leek-met-lydia-rood/