Preek van de Leek door Jelle de Graaf

Nieuws
Preek van de Leek dit keer door Jelle de Graaf
Preek van de Leek dit keer door Jelle de Graaf (Foto: Aangeleverd)

NOORD - Milieuactivist Jelle de Graaf, bekend van zijn werk voor Extinction Rebellion en Ecocide, zal zondag 28 april om 16.30 uur het woord nemen op de kansel van de Meerpadkerk voor zijn eigen interpretatie van de Preek van de Leek. Hij wordt bijgestaan door zangeres Rosa Vendel, die voor muzikale ondersteuning zal zorgen.

Na de preek wordt een ieder van harte uitgenodigd om samen na te praten onder het genot van een drankje. Toegang tot dit evenement is gratis, maar vanwege de beperkte ruimte is vooraf in schrijven gewenst. “We kijken ernaar uit u te verwelkomen!”

De Preek van de Leek Noord biedt een platform aan prominente figuren uit Amsterdam-Noord, actief in diverse sectoren zoals politiek, cabaret, kunst, sport en literatuur. Hoewel ze doorgaans hun stem laten horen in televisiestudio’s, kranten of theaters, krijgen ze nu de kans om binnen het kader van een kerkdienst hun verhaal te delen. 

Onder begeleiding van een theoloog hebben deze leken de vrijheid om een eigen dienst vorm te geven, waarbij ze door persoonlijke ervaringen de preek een uniek karakter geven. De Preek van de Leek biedt zo een verfrissende kijk op spiritualiteit en creëert ruimte voor diverse perspectieven binnen een traditionele setting.

Voor meer informatie over de Preek van de Leek Mini-Serie en de sprekers kijkt u op
www.doopsgezindamsterdam.nl/events/preek-van-de-leek-met-jelle-de-graaf/