Eerste Buurtbankjesdag

Nieuws

NOORD - Een groep enthousiaste buurtbewoners is gestart met een buurtbankje als ontmoetingsplek in Kadoelen, Twiske-West, Twiske-Oost, en Twiske-Zuid. De eerste Buurtbankjesdag van het jaar vindt zondag 6 maart van 11.00 tot en met 13.00 uur plaats. Het Buurtbankje staat dan in de speeltuin 't Twiske in Kadoelen, Amsterdam-Noord.
Bijbehorende activiteit is het schoonmaken van de speeltuin. Voor de kinderen heeft de organisatie naast het schoonmaken ook enkele activiteiten bedacht waar ze warm van worden: hinkelbaan, touwtjespringen, elastieken, hoelahoep en straattekenen met stoepkrijt. Er worden nog meer buurtbewoners gezocht die geïnteresseerd zijn om activiteiten te organiseren zoals: inloop met soep en brood, koffie, een spelletje, sjoelen, bingo, klaverjassen, ruilen, breien, sporten en wat er nog meer te bedenken is.
Elke eerste zondag van de maand zijn de buurtbewoners ergens te vinden met hun buurtbankje. Meer informatie via Helma, tel.: 06-42593318 of Nicole, tel.: 020-4921032 en www.buurtkamerkadoelen.wordpress.com.

Opschoondag

De organisatie van de Buurtbankjesdag gaat ook meedoen met de Landelijke Opschoondag van vrijdag 19 maart om de buurt schoon te maken. Dit vindt van 13.00 tot 16.00 uur plaats. De organisatie moet nog beslissen welke straten ze onder handen nemen, "want heel Kadoelen is te groot." Op de Buurtbankjesdag gaan zij hiervoor vrijwilligers werven.
Tijdens de Landelijke Opschoondag komen Nederlanders komen massaal in actie. Tienduizenden Supporters van Schoon houden hun traditionele buurtschoonmaak tijdens deze dag. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, bewoners, en dit jaar zelfs Donald Duck. Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze veertiende editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt.
Uit het groeiend aantal vrijwilligers, vorig jaar met 95.000 een kwart meer dan het jaar ervoor, valt op te maken dat Nederlanders steeds meer het nut zien van een schone buurt en zich er medeverantwoordelijk voor voelen. Met elkaar iets doen voor de buurt creëert meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer.