Eerste Buurtbankjesdag

Nieuws

NOORD - Een groep enthousiaste buurtbewoners is gestart met een buurtbankje als ontmoetingsplek in Kadoelen, Twiske-West, Twiske-Oost, en Twiske-Zuid. De eerste Buurtbankjesdag van het jaar vindt zondag 6 maart van 11.00 tot en met 13.00 uur plaats. Het Buurtbankje staat dan in de speeltuin 't Twiske in Kadoelen, Amsterdam-Noord.
Bijbehorende activiteit is het schoonmaken van de speeltuin. Voor de kinderen heeft de organisatie naast het schoonmaken ook enkele activiteiten bedacht waar ze warm van worden: hinkelbaan, touwtjespringen, elastieken, hoelahoep en straattekenen met stoepkrijt. Er worden nog meer buurtbewoners gezocht die geïnteresseerd zijn om activiteiten te organiseren zoals: inloop met soep en brood, koffie, een spelletje, sjoelen, bingo, klaverjassen, ruilen, breien, sporten en wat er nog meer te bedenken is.
Elke eerste zondag van de maand zijn de buurtbewoners ergens te vinden met hun buurtbankje. Meer informatie via Helma, tel.: 06-42593318 of Nicole, tel.: 020-4921032 en www.buurtkamerkadoelen.wordpress.com.

Opschoondag

De organisatie van de Buurtbankjesdag gaat ook meedoen met de Landelijke Opschoondag van vrijdag 19 maart om de buurt schoon te maken. Dit vindt van 13.00 tot 16.00 uur plaats. De organisatie moet nog beslissen welke straten ze onder handen nemen, "want heel Kadoelen is te groot." Op de Buurtbankjesdag gaan zij hiervoor vrijwilligers werven.
Tijdens de Landelijke Opschoondag komen Nederlanders komen massaal in actie. Tienduizenden Supporters van Schoon houden hun traditionele buurtschoonmaak tijdens deze dag. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, bewoners, en dit jaar zelfs Donald Duck. Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze veertiende editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt.
Uit het groeiend aantal vrijwilligers, vorig jaar met 95.000 een kwart meer dan het jaar ervoor, valt op te maken dat Nederlanders steeds meer het nut zien van een schone buurt en zich er medeverantwoordelijk voor voelen. Met elkaar iets doen voor de buurt creëert meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer.

Afbeelding
Drama dreigt voor eigenaar Banden Uitlijnencentrum Sabri Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Bijzonder bezoek André Kuipers basisschool De Buikslotermeer Algemeen 26 jan, 09:03
Afbeelding
Laatste molen met functie van krijtmolen Algemeen 26 jan, 08:31
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad Algemeen 25 jan, 13:52
Afbeelding
Laadpalen in Amsterdam-Noord: hier vind je ze Algemeen 25 jan, 13:45
Afbeelding
Wekelijkse Column Stadsdeelbestuur: Aanpakkers Algemeen 25 jan, 11:39
Afbeelding
Informatiemarkt windmolens Noorder IJplas Algemeen 25 jan, 10:34
Afbeelding
Groen referendum verzoek door 18.000 Amsterdammers ondertekent! Algemeen 25 jan, 09:25
Afbeelding
Aanpak Noord gaat van start met 5 ½ ton voor sociale projecten Algemeen 24 jan, 16:01
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:03
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.