Noord voor Noord

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Afbeelding: aangeleverd)

De Groenen Basis Piraten is een krachtenbundeling van De Groenen, de Basisinkomen Partij en de Piraten. Als losse partijen hebben we eerder zetels behaald in de gemeenteraad, de stadsdelen en het waterschap. Kirsten Zimmerman uit de Van der Pekbuurt is bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker in Noord.

Partnerbijdrage dossier

Samen staan we voor een groen Mokum van Morgen, waarin we bomen planten en niet kappen of verbranden als ‘biomassa’. We zijn tegen de stadswarmte van Vattenfall, dat biomassa, afval en gas als bron heeft. Zonnepanelen, aquathermie en windmolens (in het Westelijk Havengebied) zijn de toekomst. Wij willen meer groen op pleinen, in tuinen en op daken. Parken, de ruige natuur in Noord en het Waterland beschermen we.

De Groenen Basis Piraten staan voor een stad waar alle inwoners vanaf 18 jaar de zekerheid van een basisinkomen hebben (1500 euro netto) en goede basisvoorzieningen, zoals betaalbare, goed onderhouden en geïsoleerde woningen, goede zorg met een betaalbare zorgverzekering en goed onderwijs. Daarom moeten er veel meer sociale huurwoningen komen. De laagste inkomens krijgen van ons 250 euro per maand extra te besteden. Het minimumloon moet omhoog naar 14 euro per uur. 

Wij komen op voor jouw rechten en vrijheden: met democratische vernieuwing en bescherming van burgerrechten, zoals privacy, vrije meningsuiting en het recht op gelijke behandeling. We zijn geen voorstander van Corona-maatregelen als QR-codes en lockdowns. Vaccineren is een keuze en moet niet worden verplicht.
Directe democratie is een van onze sleutelwoorden. In hun wijk moeten burgers échte inspraak krijgen! Niet alleen maar ‘participeren’ en mogen meepraten, als de plannen van de gemeente allang vastliggen. Wij willen een stad met fijne buurten, waar alle verschillende mensen daadwerkelijk sámenleven.

Stem 16 maart lijst 15!