Voetbal in Noord

Sport
Wedstrijdbeeld DZS-OFC
Wedstrijdbeeld DZS-OFC (Foto: Voetbal in Zaanstad)

AMSTERDAM-NOORD - De komende Paasrust zal door de clubs in ‘zwaar weer’ ongetwijfeld worden gebruikt om alles weer eens goed op een ritje te zetten met het oog op de laatste fase van de diverse competities.

In Zaterdag 4A was de 2-0 winst van Meteoor op Wherevogels een logische en maakt dat de veilige middenmoot steeds dichterbij komt. Vooral binnen de gelederen van De Volewijckers zal zo’n overleg noodzaak zijn. Verliezen van een ongeslagen koploper (in dit geval Sporting Andijk) is geen schande, maar de 1-7 nederlaag (rust al 0-4) deed pijn. In de laatste twee wedstrijden twaalf tegengoals geeft te denken. Het verschil tussen Vrone en Kadoelen was dit keer vijf doelpunten en op de ranglijst nu 11 punten. De veilige aansluiting is nog ver weg voor Kadoelen.

Dat DZS het geplaagde OFC wist te verslaan (6-1) was niet zo vreemd. De Oostzaners moesten behoorlijk improviseren om een team op de been te kunnen brengen. Dave Derlagen is er nu de interim-trainer.

Voor TOB is het in 3B na de 1-2 nederlaag tegen Ouderkerk niet beter op geworden. Het gat met de handhavende plekken is groot en lijkt de nacompetitie een zekerheid.

In 2A kwam in het duel tussen HBOK en Arsenal geen winnaar tevoorschijn. De 1-1 stand was voor beide ploegen niet bevredigend. De jacht op Jong Holland (verliezend van Wartburgia) had middels een zege zinvol kunnen orden vervolgd. De 2-5 zege van OSV bij rode lantaarndrager AFC maakt voor de blauwzwarten de situatie er - gezien de versterkte degradatie - nog niet echt beter op.

De wedstrijd in Zondag 1A tussen De Dijk en AGB kan gekwalificeerd worden als een zinderende pot voetbal. De beslissing viel pas in de blessuretijd in het voordeel van AGB. Bij rust nog was het 0-0, maar in het tweede deel achtereenvolgens 1-0, 1-1, 2-1 en werd de 3-1 afgekeurd. Dit gaf de bezoekers vleugels en kon er een 2-3 winst genoteerd worden.

Dat Meteoor in 3B ten onder ging bij Sporting Krommenie (2-0) is geen schande. De Zaankanters draaien als de bekende tierelier en voor de Noorderlingen is er geen reden voor onzekerheid. De middenmoot mag geen probleem zijn.

Voor komend weekeinde geen programma. Pas op 6 en 7 april wordt het weer serieus.