Alzheimer Trefpunt in De Stut

Nieuws
Alzheimer Trefpunt met thema: Dementie en verkeer. Foto ter illustratie.
Alzheimer Trefpunt met thema: Dementie en verkeer. Foto ter illustratie. (Foto: Adobe Stock)

HEEMSKERK -  In de tweede week van mei is er weer een Alzheimer Trefpunt in De Stut, Maasstraat 3 in Heemskerk. Op dinsdag 14 mei is iedereen welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Het onderwerp is: Dementie en verkeer.

Kan iemand met dementie nog veilig met een auto de weg op? Wanneer mag het niet meer en wat zijn de regels? 

Bezoekers krijgen een presentatie van de regels en uitleg van twee politiemensen die beide ook ervaringsdeskundige zijn. Aan de orde komt onder andere de vraag wat je kunt doen als je twijfelt aan de rijvaardigheid van bijvoorbeeld een familielid. En hoe je ervoor kunt zorgen dat iemand met dementie ook daadwerkelijk stopt met auto rijden.

De auto is voor veel mensen belangrijk om ergens naar toe te kunnen. Hoe kunnen mensen mobiel blijven als de auto weg moet? Is fietsen nog veilig en zijn er regelingen waar mensen gebruik van kunnen maken?

Trefpunt

De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de pauze is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast kunnen er vragen worden gesteld aan de aanwezige professionals, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.