Fit de lente in met beachvolleybal en bootcamp

Algemeen
De jeugd U12 van Croonenburg volleybalt al vanaf januari op het zand van 2beach.
De jeugd U12 van Croonenburg volleybalt al vanaf januari op het zand van 2beach. (Foto: aangeleverd)

BAKKUM - Normaal gesproken zouden de volleyballers van Croonenburg/2beach pas in mei de zaal verwisselen voor het zand. Met alle corona maatregelen zou dat betekenen dat er tot helemaal geen volleybal zou zijn. “Dat is niet gewenst”, aldus bestuurslid Hessel Appers, “We merken dat het bij iedereen jeukt en kriebelt om weer te volleyballen, we zijn aan de slag gegaan”.

Er is al een groep volleyballertjes (U 12) in januari op maandag van 16.00-17.00 uur begonnen om op het zand te gaan trainen en dat bevalt goed.

Alternatief voor het gemis

Het is een alternatief voor het gemis van de trainingen in de zaal voor de andere leden. Jeugdleden geven aan dat ze hun teamgenoten en het sporten missen.

De drie oud-speelsters van dames 1 staken de koppen bij elkaar en bundelden hun ervaring. Ze besloten om een fijne buitentraining te organiseren . Zij gaan vanaf woensdag 3 maart een beachvolleybal-bootcamptraining aanbieden voor iedereen van 12 tot 18 jaar. Daarbij komt er ook een groep voor U27 op de ztardagochtend van 10.00-11.30 uur.

Programma met veel bewegen en variatie

Trainster Jasmin Luijckx: “Bij ons, de trainers maar ook de spelers, is veel enthousiasme. Wij zorgen voor een programma met veel bewegen en variatie waarbij ook beachvolleybal elementen aan de orde komen. “

De trainingen vinden plaats op 2beach. Dat is de beachlokatie van Castricum en omstreken. Het ligt aan de Zeeweg naast het AVC terrein. De trainingen starten op woensdag 3 maart van 18.00-19.00 uur voor U18 en op zaterdag van 10.00-11.30 op zaterdag voor U27

Ben je ook weer aan buitensport toe? Voor informatie: secretariaat@croonenburg.nl