Walking Football bij FC Castricum

Algemeen
Walking Football.
Walking Football. (Foto: archief/aangeleverd)

CASTRICUM - Op het boardingveld van FC Castricum wordt voor het eerst volgens de regels van Walking Football gespeeld. De zestigplussers, nog oudere voetbalhelden uit Castricum en iedereen die mee wil doen, is elke donderdag van 20.00 tot 21.00 uur welkom. “Je komt gegarandeerd met een bezwete rug van het veld af”, aldus de organisatie.


Met een reeks nieuwe spelregels is Walking Football uitermate geschikt voor die leeftijdgenoten (60+) die lekker sportief bezig willen zijn met een gezellige nazit op donderdagavond. Vrijlopen, inzicht en direct overspelen zijn belangrijke elementen. Fysiek contact is verboden. Hardlopen mag niet en de bal boven kniehoogte spelen mag ook niet, slidings zijn niet toegestaan. Keepers zijn er niet en ook geen buitenspel.

“Mensen met een kapotte knie of een versleten rug staan nu nog veel te vaak langs de lijn, terwijl ze gewoon mee kunnen doen”, stelt medeorganisator Peter van Splunter. Walking Football zal een tijdje nodig hebben, maar dan kan niemand er meer omheen. Zo kunnen zestigplussers toch blijven voetballen.”

Afbeelding