Nieuws van de Kunstfietsroute

Column
Afbeelding
(Foto: Nina Warnink)

CASTRICUM - De kunstfietsroute in Castricum, zoals gebruikelijk in het eerste weekend van juni, belooft opnieuw een mooi evenement te worden voor ons dorp. Terwijl we ons voorbereiden op dit jaarlijkse gebeuren, bieden we in deze rubriek een wekelijks voorproefje van wat u kunt verwachten. Tijdens het weekend, 1 en 2 juni, zijn er 32 stops te ontdekken. 

Op het Dijk en Duin terrein zal tijdens dit weekend werk van diverse kunstenaars te zien zijn. Langs het Watertorenpad kunt u bij Atelier Anders Bekeken, stop 30, genieten van een groepsexpositie met de mooiste schilderijen en keramiek van het afgelopen jaar. Daar kunt u ook werken van gastexposant Fennanda Eleveld vinden, die naast schilderijen en collages ook beeldboeken maakt waarin inktschilderingen/tekeningen, proza en poëzie elkaars wonderlijke weefsel vormen.

Collectief Kunst in Uitvoering

Op hetzelfde pad vindt u het pand van Echt Bakkums Groen, stop 29, waar een groepsexpositie van het collectief Kunst in Uitvoering wordt gehouden met beelden van steen, brons, keramiek, hout, stof en schilderijen in diverse technieken.

Hanna Looye en Barry Pirovano

Achter De Oude Keuken bevindt zich stop 31, het open atelier van het illustratieduo Hanna Looye en Barry Pirovano, dat al in het teken van de aankomende oranjekoorts staat. Op zondag wordt de sfeer daar verhoogd met een optreden van DJ Johnny Rap.

Nina Warnink 

In De Oude Keuken zelf, stop 32, exposeert dit jaar Nina Warnink. In haar schilderijen combineert ze verschillende technieken, zoals monoprint, collage, acrylverf en olieverf. Haar werk richt zich op de bezieling van de natuur, waarbij ze een kleurrijke stijl hanteert die balanceert tussen abstractie en figuratie. Warninks visie benadrukt de onderlinge verbondenheid en unieke waarde van alles in de natuur en dient als inspiratie voor haar werk, vooral nu de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden.

Meer informatie 

Op de website vindt u deze locaties en meer informatie over deze en andere stops, inclusief een routebeschrijving langs alle 32 adressen: www.kunstfietsroutecastricum.nl