‘Eerste Kwartier’ geopend met een lach en sociaal gedachtegoed

Nieuws
De nagedachtenis aan Erik Kure is te aanschouwen aan de gevel.
De nagedachtenis aan Erik Kure is te aanschouwen aan de gevel. (Foto: Henk Hommes)

CASTRICUM - Zaterdag 20 april werd het appartementencomplex het ‘Eerste Kwartier’ officieel geopend door de initiatiefnemer, later de projectontwikkelaar Wim van Vliet. Wim van Vliet heeft samen met Eric Kure het plan ontwikkeld voor de realisatie van 24 appartementen op de voormalige locatie van de fietsenhandel van Wim van Vliet. Later is deze locatie nog enige jaren een sportschool geweest.

‘Eerste Kwartier’ geopend met een lach en sociaal gedachtegoed

Het idee werd in 2015 uitgewerkt, de naam Eerste Kwartier is bedacht nadat Eric Kure op 53-jarige leeftijd was overleden. Het verwijst naar het moment dat Wim van Vliet op de dorpsstraat Eric Kure tegenkwam. In het eerste kwartier van die kennismaking is het plan geboren voor de huidige locatie. De twee hoofdletters van het Eerste Kwartier verwijzen ook naar de initialen van Eric Kure. In de jaren die daarop volgde werd Wim van Vliet ondersteund door professionele projectontwikkelaars en makelaar en goed vriend van Wim, Adri Hopman, waarna de bal ging rollen en de plannen serieus vormen kregen.

Zaterdag 20 april werden de bewoners en betrokkenen, door Wim van Vliet uitgenodigd om met elkaar het glas te heffen onder het genot van een hapje in café Fase4. Er werd een korte toespraak gehouden door de voorzitter van de vereniging van eigenaren het ‘Eerste Kwartier’ Kees Weijer, die in het kort de geschiedenis van idee tot oplevering van het ‘Eerste Kwartier’ schetste en Wim van Vliet bedankte voor zijn doorzettingsvermogen. Na dit samenzijn vertrokken de genodigden naar het complex aan het Raadhuisplein, waar de officiële opening plaats vond door het onthullen van de plaquette in de hal door de Wim en Margriet van Vliet. Deze plaquette is ook een ode aan Eric Kure. Ook aan de gevel is intussen de naam te aanschouwen.

Adri Hopman, Wim van Vliet, Margriet van Vliet, Fria Verwaal en Kees Weijer namens de VVE Eerste Kwartier.