Breed scala aan kunstenaars tijdens Kunstfietsroute

Nieuws

CASTRICUM - In de kernen Castricum, Bakkum en Limmen vindt zaterdag 4 en zondag 5 juni tussen 11.00 en 17.00 uur de 21ste editie van de Kunstfietsroute plaats. Bij de 26 stops in deze kernen laten kunstenaars hun werk zien. Stop 12 aan de Costerstraat 9 in Bakkum is komen te vervallen, meldt de organisatie.
De vele verschillende stops bieden een zo breed mogelijk scala aan kunstenaars uit de buurt, met enorme diversiteit aan kunstvormen. Buiten beeldhouwen, fotografie, schilderkunst, keramiek, sieraden, archeologische replica's, textiele vormgeving en landart is er dit jaar ook een primeur: voor de eerste keer is bio-art te aanschouwen. Op 5 juni zijn bij alle stops ook live-optredens of voordrachten te horen. Zo treedt soul- en jazzmuzikant Matt Laiz op bij stop 16A. Bezoekers kunnen bij stop 16B genieten van onder meer Franse chansons door Duyo Bras. De band All You Can Eat is te horen bij stop 5.
Het doel van de organisatoren is om een zo breed mogelijke uitwisseling tussen bezoekers en kunstenaars tot stand te brengen. De centrale expositie van alle deelnemende kunstenaars in restaurant De Oude Keuken op het terrein van GGZ Dijk en Duin is nog te bezichtigen tot 19 juni. Voor meer informatie over de Kunstfietsroute en het programma: www.kunstfietsroutecastricum.nl of op Facebook (KFR Castricum Bakkum).