Vrouw gered bij woningbrand; mogelijk brandstichting Kamperfoelieplein Den Haag

2. 112-nieuws
Vrouw gered bij woningbrand Goudenregenplein Den Haag
Vrouw gered bij woningbrand Goudenregenplein Den Haag (Foto: District8)

De brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag 28 maart een vrouw gered uit haar woning nadat daar even na middernacht brand was uitgebroken. De vrouw raakte hierbij gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer

Rond half één kwam er bij de brandweer een melding binnen dat er rook onder de voordeur van een woning aan het Kamperfoelieplein in Den Haag kwam. De brandweer kwam hierop met meerdere voertuigen daar.

Middelbrand

Toen de brandweer arriveerde, werd er direct gestart met het ontruimen van verschillende omliggende woningen. Er werd opgeschaald naar middelbrand. Toen de voordeur van het brandadres geforceerd was ging de brandweer direct op onderzoek uit. Het bleek te gaan om en bovenwoning. Direct achter de voordeur werd de brand aangetroffen.

Door de flinke rookontwikkeling in de woning was het voor de brandweer flink zoeken. Al snel troffen ze een vrouw aan. Ze moest door de brandweer uit de woning worden getild. Na onderzoek door het ambulancepersoneel is ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Een bewoner van een naastgelegen woning werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Deze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Andere woningen gecontroleerd

De brandweer wilde de woning naast het brandadres controleren. Voordat hierbij een raam werd geforceerd trokken de agenten kogelwerende vesten aan. Uiteindelijk bleek er niemand in deze woning te zijn. De bewoner van dit adres zit in detentie. Het is onbekend waarom de agenten uit veiligheidsoverwegingen kogelwerende vesten droegen.

Het adres waar de brand heeft plaatsgevonden is tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners te ondersteunen in de afhandeling van de schade. De politie is een onderzoek gestart. Brandstichting wordt niet uitgesloten.