Waarschuwingsvlaggen in meerdere talen: D66 blij met uitvoeren plannen zwemveiligheid

Nieuws
'Hoe veilig het is om te zwemmen in zee zou niet af moeten hangen van hoe goed je Nederlands is‘, zegt het Scheveningse raadslid Dennis Groenewold (D66)
'Hoe veilig het is om te zwemmen in zee zou niet af moeten hangen van hoe goed je Nederlands is‘, zegt het Scheveningse raadslid Dennis Groenewold (D66) (Foto: D66)

Er komen langs de kust van Den Haag waarschuwingsvlaggen in meerdere talen. De verantwoordelijk wethouder heeft toegezegd om dit plan van D66 uit te voeren. En ook wordt de motie van deze partij om meer aandacht te hebben voor de reddingsbrigade uitgevoerd.

Een rode, gele, roodgele of zwartwit geblokte vlag. Het zegt niet iedereen iets en zeker niet als je als toerist een dagje naar het strand gaat. “We zien de afgelopen jaren dat veel van de mensen die verdrinken op het strand van buitenlandse komaf zijn, zoals Poolse arbeidsmigranten die geen Nederlands of Engels kunnen en de borden niet kunnen lezen”, zegt het half-Poolse raadslid Caroline Verduin (D66). “Hoe veilig het is om te zwemmen zou niet af moeten hangen van hoe goed je Nederlands is‘, zegt het Scheveningse raadslid Dennis Groenewold (D66). De D66’ers zijn dan ook blij dat de gemeente de betekenis van de vlaggen ook gaat uitleggen in bijvoorbeeld Pools, Oekraïens en Arabisch. 

Campagne Helden aan zee

Dankzij de aangenomen D66-motie komt er ook een ‘helden aan zee’-campagne op mupi’s en stadsdisplays om de leden van de Haagse reddingsbrigade in het zonnetje te zetten. “Deze mensen ons veilig, soms met gevaar voor eigen leven. Niet alleen mogen we daar dankbaar voor zijn, maar we moeten ons ook blijven realiseren dat de adviezen van de reddingsbrigade over leven en dood gaan”. Ook kijkt de gemeente naar de mogelijkheden om de reddingsposten het hele jaar door te laten staan.