Ronald wint Onbeperkt070-prijs en gaat het onzichtbare zichtbaar maken

Nieuws
De uitreiking door wethouder Anne Mulder vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark.
De uitreiking door wethouder Anne Mulder vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark. (Foto: pr)

Stichting Voorall, voor Hagenaars met een beperking, heeft verleden week voor de zesde keer de Onbeperkt070-prijs 2023 uitgereikt aan Raymond van Soldt. Zijn project ‘Het onzichtbare zichtbaar maken’ is door de jury gekozen als beste idee om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. 

Raymond van Soldt is ervaringsdeskundige. Hij heeft zelf te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Aan de eerste prijs van Onbeperkt070 is €5.000,- verbonden. Met dit geld gaat hij mensen met NAH helpen om hun beperkingen zichtbaar te maken, want dat is niet altijd het geval. Het project geeft deze mensen tools in handen waarmee ze hun onzichtbare beperkingen en hun hulpvraag in lekentaal duidelijk kunnen maken aan de naaste omgeving, medische zorgverleners en eventuele begeleiders.  

Gratis toegankelijk toilet

De tweede prijs van €2.500 ging naar Patricia Camphuijsen. De eigenaresse van Strand Paviljoen Grand Plage ontvangt deze prijs voor het initiatief een gratis toegankelijk toilet met kleedkamer bij het paviljoen op de Scheveningse boulevard te realiseren. Grand Plage stelt al een lange tijd een strandrolstoel (Tiralo 2) beschikbaar voor mensen met een fysieke beperking en willen aanvullend het toilet beschikbaar stellen voor gasten en passanten.
De tweede prijs is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Voorall.

Felicitaties

De prijzen vergroten volgens de onafhankelijk jury onder leiding van Abderrahim Kajouane van PEP de zichtbaarheid van mensen met een beperking en dragen bij aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de stad.
De uitreiking door wethouder Anne Mulder vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark. Hij feliciteerde de prijswinnaars en noemde de Onbeperkt070-prijs een goed voorbeeld van hoe er aan de toegankelijkheid van de stad wordt gewerkt. “Het initiatief om niet zichtbare beperkingen zichtbaar te maken komt op het juiste moment omdat er nog veel onbekendheid over NAH bestaat.” En ook was hij blij met de realisatie van een toiletvoorziening bij Grand Plage.

Inzenden

Er werden 50 ideeën ingezonden. Voorall gaat in de komende periode beoordelen of ook inzendingen die niet in de prijzen zijn gevallen toch kunnen worden uitgevoerd. In de afgelopen jaren werden dankzij de Onbeperkt070-prijs al de rolstoelfiets en tandem langs de Haagse kust en de tillift voor de rondvaartboten nabij Centraal Station gerealiseerd.
Het insturen van goede ideeën voor de editie van volgend jaar is nu al mogelijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar: onbeperkt070@voorall.nl.