Haagse Hout haalt maar liefst 5.724 kerstbomen op

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Op zondag 15 januari was het dan zo ver, Saskia Bruines, stadsdeelwethouder van het Haagse Hout, mocht die dag het winnende lootje van Verloot Je Boompje trekken uit een goedgevulde grabbelton.

De afgelopen weken is er in Haagse Hout hard gewerkt om uit alle hoeken en gaten kerstbomen te verzamelen. Iedereen heeft de kinderen wel door de buurt zien dwarrelen, in hun kielzog gevolgd door allerlei soorten sparren en dennen. Dankzij hun inzet is er in het stadsdeel een enorm aantal kerstbomen verzameld. Er werden maar liefst 5.724 boompjes van de straat geraapt, waarvan alleen al 1.375 boompjes werden ingeleverd bij het parkeerterrein van het Maerlant-Lyceum aan de Johannes de Bildersstraat.

Bruines vindt het belangrijk dat het stadsdeelgebied goed schoon blijft en fijn om in te spelen en wonen. “Dat doen we bijvoorbeeld ook door met elkaar na de Kerst de kerstbomen op tijd op te halen, en daar is de afgelopen tijd heel hard gewerkt”, aldus Bruines. Daarom wilde zij iedereen dan ook enorm bedanken voor het belangrijke werk dat zij hebben gedaan, alvorens zij het winnende lootje trok met nummer 410. Een overzicht van alle lootjes waar een prijs op is gevallen, is te vinden op de website van Verloot je Boompje.

Dit jaar werd er met de inzamelingsactie een recordaantal bomen ingezameld, in totaal werden er maar liefst 31.303 kerstbomen ingeleverd bij de verschillende ophaalpunten.