Feestelijke instrating Gulden Klinker De Landen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Valerie Kuypers)

Afgelopen woensdag 8 maart was het zover, de eerste Gulden Klinker van het jaar werd feestelijk ingestraat bij buurthuis De Landen, aan de Isabellaland 259, door Wethouder Saskia Bruines.

Bewoners rond het buurthuis De Landen, aan het Isabellaland, onderhouden de bloembakken en organiseren activiteiten voor ouderen. Het buurthuis is een mooie plek voor gezelligheid en ontmoetingen.

De nominatie werd in december bekend gemaakt en is nu officieel verzilverd met het instraten van de Gulden Klinker, een vergulde straatsteen. De klinker plaatst de gemeente in de straat. Zo kan iedereen zien dat daar gewerkt wordt aan een prettige buurt of straat. Daarnaast ontvangt de bewonersgroep een waardebon van 1.000 euro om hun buurt nog mooier te maken.

In Den Haag zijn maar liefst 200 actieve Gulden Klinkergroepen die de handen uit de mouwen steken. De Gulden Klinker is al 28 jaar een manier van de gemeente om deze buurtinitiatieven te waarderen. ereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier. Uw groene bewonersproject ook aanmelden voor de Gulden Klinker? Kijk op de website:
www.denhaag.nl.