Hoogste punt Binck City Park: ‘Wonen, werken, studeren en ontspannen op één plek’

Nieuws
De viering van het hoogste punt.
De viering van het hoogste punt. (Foto: Marjan Sins)

Na precies 12 maanden het hoogste punt bereikt van Binck City Park. Dat werd vrijdag 2 februari op de bouwplaats met alle opdrachtgevers en wethouder Stedelijke Ontwikkeling Robert van Asten gevierd.

Precies 12 maanden geleden, op 2 februari 2023, startte VORM met de fundatie van de bouw van het grootschalige nieuwbouwproject Binck City Park in de Haagse Binckhorst. Aan Binckhorstlaan 135 realiseert de bouwende projectontwikkelaar hier in opdracht van AXA, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, M&G, studentenhuisvester DUWO, Holland Immo Group, Qpark en Smitsloo, en in samenwerking met gemeente Den Haag, vier woontorens. Samen goed voor 896 woningen.

Vier woontorens

Het multifunctionele wooncomplex – naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad, bedoeld voor studenten, starters én doorstromers. De vier woontorens kennen na oplevering een hoogte tussen de 43,5 meter en 75 meter. Met 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen een inclusief woongebouw.

Broodnodige woningen

Robert van Asten, wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Den Haag: “Op deze plek in de Binckhorst komen straks bijna 900 broodnodige woningen voor iedereen. Een combinatie van studentenwoningen, sociale huur, middenhuur en luxe appartementen, verbonden door groen. Zo bouwen we in Den Haag echt aan betere buurten. Ook op de Binckhorst, dat de komende jaren een levendige wijk wordt, waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen.”

Leefbaar in alle facetten

Het nieuwe woongebouw heeft na oplevering alles wat nodig is voor een sociaal duurzame leefomgeving. In alle facetten draagt Binck City Park bij aan de leefbaarheid van de toekomstige bewoners. “Het woongebouw kenmerkt zich als natuurinclusieve habitat voor mens en dier, wordt betaalbaar voor een hele diverse doelgroep én kent een mixed-use programmering”, vertelt Sander van de Wolf, Adjunct-directeur VORM Ontwikkeling. “Hier versmelten wonen, werken, studeren en ontspannen. Voor iedereen is hier een plek. Een plek waar je dag en nacht kunt zijn, die straks tot leven komt.”

Impressie Binck City Park.