Mooie benen deze zomer? Maak een afspraak bij de Mauritskliniek

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Waarom zou je rond blijven lopen met een spatader? Hoe eerder je erbij bent om er wat aan te laten doen, des te gezonder je benen blijven. Bovendien houdt het je benen mooi. In Mauritskliniek kunnen ze je er vakkundig vanaf helpen. 

Een spatader is niet te missen, zouden de meesten denken. Mis! Mensen kunnen klachten hebben, maar niet doorhebben dat de oorzaak een spatader is. Fleboloog Claire van Heuven legt één en ander uit: “Een zwaar gevoel in je benen, opgezette enkels, eczeem, verkleuringen van de huid. Een spatader kan zelfs leiden tot een open wond. Dat wil je in alle gevallen voorkomen. Na één of meerdere behandelingen, afhankelijk van de ernst van de spatader, zijn patiënten klachtenvrij. ‘Ik heb eindelijk geen vermoeide benen meer’, hoor ik vaak. En de benen zijn na afloop verfraaid.”

Duplexscan

‘Zomaar’ een spatader behandelen en niet weten wat er precies gaande is met het aderenstelsel, is niet handig. Vaatlaborant Marga Veth maakt een duplexscan om te zien of er meer aan de hand is dan alleen de spatader die voor het oog zichtbaar is. “Een duplexscan is een echo van het been, om alles zo goed mogelijk in kaart te brengen. Uit een duplexscan kan ik veel informatie halen.

Vaatchirurgen

Mocht er echt meer aan de hand zijn, dan wordt een patiënt intern doorverwezen naar één van de vaatchirurgen die in het spatadercentrum aan het Louis Couperusplein 2 werkzaam zijn. “Het is fijn dat Mauritskliniek verschillende experts in huis heeft. Die expertise en samenwerking maakt ons tot de beste in ons vak. Voor een onderzoek en een gesprek met de arts hoef je niet 2 of 3 keer terug te komen. Alles wat we doen, doen we zo servicegericht mogelijk. Met een verwijzing van de huisarts, worden behandelingen die daarvoor in aanmerking komen door alle zorgverzekeraars vergoed.”, aldus Marga.

Steunkousen

Heb je een staand beroep of ben je zwanger? Laat je benen opmeten voor een steunkous, want ook dat kan bij Mauritskliniek. 

Voorkom schade

“Het weghalen van een spatader is niet eng, bovendien kan een spatader juist schade aanrichten. Wacht niet tot het te laat is. Doe er wat aan!”

Informatie

Mauritskliniek
Spatadercentrum Louis Couperusplein 2 Den Haag
tel. 088 - 628 74 00, e-mail: info@mauritskliniek.nl
https://mauritskliniek.nl/spataderen/