José Vos: 'Onze leerlingen verdienen gewoon goed onderwijs'.
José Vos: 'Onze leerlingen verdienen gewoon goed onderwijs'. (Foto: aangeleverd)

José Vos nieuwe directeur basisschool de Eben Haëzer in Den Helder

Algemeen

DEN HELDER - Ze is geboren en getogen in de Visbuurt en is blij om in haar omgeving terug te keren. José Vos, de nieuwe directeur van de Eben Haëzer aan de Lijsterstraat in Den Helder: “Ik kende de school nog niet, maar ik voelde me direct thuis in dit authentieke gebouw. De teamleden zijn gedreven, de ouders betrokken en de leerlingen enthousiast. Ik ben trots om deel uit te mogen maken van deze mooie school en wil samen met alle betrokkenen aan de slag om de Eben Haëzer steviger op de kaart te zetten.”

Onze leerlingen verdienen gewoon goed onderwijs

José Vos heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Ze stond als juf voor bijna alle groepen en klom daarna op naar schooldirecteur. Ze gelooft in elke dag leren met hoofd, hart en handen, een visie die aansluit bij het steeds meer kindgerichte onderwijs op de Eben Haëzer. “Ze moeten de kans krijgen om actief te leren door te ontdekken, te doen en te ervaren. Ik vind het belangrijk dat zij een nieuwsgierige, ondernemende en zelfstandige houding ontwikkelen, van en met elkaar leren, verantwoordelijkheid dragen en betrokken zijn bij hun eigen leerproces.”

Vernieuwingen

Samen met het team gaat ze verder met de ingezette onderwijsontwikkelingen, zodat de school nog betere prestaties behaalt. “Ik ben ambitieus en merk die mentaliteit ook in ons team. Natuurlijk betrekken we ook de ouders en de leerlingen hierbij. Ik wil graag van ze weten wat zij belangrijk vinden. Want voor hen doen we het. Onze leerlingen verdienen gewoon een fantastische basisschooltijd met goed onderwijs.”

Plezier

Een fijne wisselwerking tussen ouders, leerlingen en het team is belangrijk voor de Eben Haëzer. “Iedereen wil het beste voor de school. De sfeer is warm en de kinderen zijn vriendelijk. Die positieve sfeer is essentieel om te leren. Net als vertrouwen hebben en respect tonen voor elkaar, vindt José. En bovenal: om met plezier naar school te gaan. “Dat is toch het allerbelangrijkst. Het leren volgt dan vanzelf.”

Afbeelding
Jongeren in de Kop oriënteren zich op beroepskeuze Algemeen 30 jan, 15:15
Afbeelding
Grootschalige controle buitengebied Den Helder Algemeen 30 jan, 14:47
Afbeelding
KopGroep Bibliotheken officieel gecertificeerd Algemeen 30 jan, 13:32
Afbeelding
Familiespel in Den Helder Uitgaan 30 jan, 13:20
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Kofferbakmarkten in Den Helder weer op stapel Uitgaan 30 jan, 12:18
Afbeelding
Vader en dochter gediplomeerd zwemonderwijzer in Den Helder Algemeen 30 jan, 12:08
Afbeelding
Korte woningbrand in Den Helder 112-nieuws 30 jan, 10:34
Afbeelding
Slenteren door Den Helder met Cees Rondèl Algemeen 27 jan, 09:03
Afbeelding
Dier van de week: Juultje en Lovely Algemeen 27 jan, 07:52
Afbeelding
Wijkverpleegkundige Helen van Spijker: 'Wij zijn net kameleons' Algemeen 27 jan, 07:00
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 13:32
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:27
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.