Fort Kijkduin
Fort Kijkduin (Foto: aangeleverd)

Bezoek een Fort tijdens de Paasdagen

Algemeen

DEN HELDER - In het weekend van 16 t/m 18 april begint de start van het fortenseizoen. Dit jaar valt het evenement samen met het Paasweekend, en daarom is het niet twee maar drie dagen feest. Deze dagen begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Ontdek het prachtige linielandschap of strijk neer op één van de vele fortterrassen. Er zijn speurtochten, expedities, buitenexposities en veel paasactiviteiten. Ga mee met een Fortensafari, een rondleiding of geniet van één van de vele wandel-, fiets- en vaarroutes. Een gevarieerd aanbod voor jong en oud tegen het decor van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

Ervaar de unieke flora en fauna én verborgen schatten van het erfgoed tijdens de Start van het Fortenseizoen

Activiteiten Start Fortenseizoen

Ervaar de unieke flora en fauna én verborgen schatten van het erfgoed tijdens de Start van het Fortenseizoen. Leer meer over de waterlinies bij de 3D tentoonstelling ‘De Hollandse Waterlinies door een andere bril’ in het Visserijmuseum van vesting Woudrichem, bij de nieuwe expositie ‘Denkend aan Water’ op Slot Loevestein of bij de buitenexpo Linie van Boven in Gorinchem. Bezoek één van de vele musea, zoals het bezoekerscentrum op Forteiland Pampus, het Nederlands Vestingmuseum in Naarden, het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten in Bunnik of het Grebbelinie Bezoekerscentrum op Fort aan de Buursteeg in Renswoude. De fortterrassen, kantines en restaurants zijn weer open en serveren smakelijke paaslunches. Op diverse locaties zijn theater- of muziekoptredens, zoals op Fort van Hoofddorp en Fort Vuren. Ga mee met een gids voor een rondleiding, bijv. in het Bunkermuseum IJmuiden en Atlantikwall Museum Scheveningen of op Fort bij Spijkerboor en Fort-Waver-Amstel. Ook vestingsteden bieden vertier, zoals een foodtruckfestival in Gorinchem of de vestingstedenrallyroute in Steenbergen. Kinderen kunnen meedoen aan stoere activiteiten op Forteiland IJmuiden of Fort Pannerden. Bekijk het hele programma op: www.startfortenseizoen.nl

Met weidse terreinen zijn forten geweldige plekken om te genieten van de vrijheid en vrije tijd.

Een bezoek aan een fort is de ideale dag uit. Ga je voor een stevige wandeling, een interessante rondleiding, een museumbezoek of plof je liever in een stoel op een terras? Met weidse terreinen zijn forten en vestingen geweldige plekken om te genieten van de vrijheid en vrije tijd. Kijk op www.forten.nl voor een fort, bunker of vesting bij jou in de buurt.

UNESCO Werelderfgoed

Nederland telt meer dan 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten, vestingen en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan, de Stelling van Amsterdam, is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Op 26 juli 2021 heeft het Werelderfgoedcomité de Nieuwe Hollandse Waterlinie hieraan toegevoegd en vormen ze samen het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Lees meer op www.hollandsewaterlinies.nl

Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Jubileum bij Ecomare: 70 jaar zeehondenopvang Algemeen 2 aug, 09:44
Afbeelding
Sluit je vakantie af met Fall Guys en Archery Tag in Wieringerwerf Algemeen 2 aug, 09:09
Afbeelding
Geen Typhoon wél gratis Popweekend voor iedereen Algemeen 1 aug, 17:08
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Julianadorp Algemeen 1 aug, 14:29
Afbeelding
De Veldwachter biedt Schagen nieuwe appartementen Partnerbijdrage 1 aug, 14:19
Afbeelding
Ideeënmarkt voor inwoners Algemeen 1 aug, 13:45
Afbeelding
Dier van de week Algemeen 1 aug, 13:10
Afbeelding
Open dagen Volkstuinvereniging ATV Texelstroom Algemeen 1 aug, 10:19
Afbeelding
Dier van de week Algemeen 28 jul, 16:26
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
De 38e editie van de Helderse Fiets Vierdaagse gaat van start Algemeen 28 jul, 16:22
Afbeelding
22 riante herenhuizen aan grachtengordel Molenplein in Den Helder Algemeen 28 jul, 16:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.