Een theaterreis door de geheime tuinen van Den Helder

Algemeen
Hortus Overzee, de locatie van VaudeJardin
Hortus Overzee, de locatie van VaudeJardin (Foto: DenHelder.online)

DEN HELDER -  Zondag 5 juni wordt er op vele verzoek weer een evenement georganiseerd in de traditie van Théatre du Jardin. Ditmaal is er een hoofdrol voor de Amsterdamse Theatertroep. Zij geven in hun karakteristieke vaudeville-stijl verschillende voorstellingen verspreid door de tuinen.

Openlucht voorstelling op pinksterzondag

Bezoekers van eerdere edities prezen de bijzondere sfeer van het evenement. Het geheel eigen karakter van de hortus geeft een omgeving die niet gekopieerd kan worden.

De aanpak van Théatre du Jardin is een nieuw theaterconcept. Alle toneelwanden zijn verdwenen. De theatermakers, artiesten en muzikanten vormen samen met het publiek en de tuinen een unieke verbeeldingswereld: een gedeelde ruimte van ontspanning, verwondering en saamhorigheid. De gulle lach en een serieuze frons: ze wisselen elkaar in hoog tempo af.

Twee voorstellingen

Er worden op pinksterzondag 2 voorstellingen van VaudeJardin gegeven. De matineevoorstelling is van 15.00 uur tot circa 17.30 uur. De avondvoorstelling loopt van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Een half uur van te voren gaat de poort open. De Theatertroep - jaarlijks een van de topacts op theaterfestival De Parade - speelt verschillende voorstellingen waarbij het publiek door de spreekstalmeester van de ‘troepers’ wordt meegenomen naar de achtereenvolgende speellocaties. Uitbreken is mogelijk. Tijdens de rust kan worden genoten op een van de terrassen. Natuurlijk kan men ook gewoon genieten van de botanische pracht van de geheime tuinen van Den Helder. Maar vermaak en verwondering zijn tijdens VaudeJardin nooit ver weg. Zo zal onder meer ook Orchestra Parrucca weer acte de présence geven. En voordat men er erg in heeft, slaat de gong alweer; de theaterreis wordt vervolgd.

Over de Amsterdamse Theatergroep

De Theatertroep is een collectief van zes toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: ‘stem van het volk’. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdisciplines integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

Reserveren

Een kaartje kost 17,50 euro en kan geboekt worden via: www.kampanje.nl/voorstellingen