Dier van de week: Pim

Algemeen
Pim
Pim (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Pim is een knappe cypers witte kater, keurig gecastreerd en met geboortedatum: 01-09-2021. Vorig jaar werd hij als Seb kitten geplaatst, met de fles grootgebracht samen met zijn broertjes en zusjes. Het leek een goede beslissing, een toekomst als binnenkatje. Dat bleek geen goede inschatting. 

Aan de inzet van de baasjes heeft het niet gelegen, er was voldoende speelgoed in huis en ook een prettige krabpaal maar Pim verveelde zich. En als je je verveelt ga je stoute dingen doen en dat is precies wat er gebeurde. Zijn baasjes werden als een soort van jachtoefening gebruikt. Vanuit Pim’s optiek vast reuze leuk hoewel het ook frustratie was, spelen was het allang niet meer.

Verlangend was hij vaak te vinden op de vensterbank, turend naar verre horizon. En ging het raam van de slaapkamer op een kier, dan was Pim er als de kippen bij. Het is duidelijk, zijn herkansing moet in ieder geval de optie om buiten te kunnen spelen omvatten. In het asiel vermaakt hij zich uitstekend in de open kattenkamer. Direct aanwezig als je binnen stapt en duidelijk genietend van een knuffelsessie. Daarbij is hij echt wel wat opdringend en juist dat kan ontaarden in frustratie met minder aardig gedrag. De kunst is om het tijdig bij te sturen zodat het gewoon gezellig blijft. Ook de andere katten in de open kattenkamer vinden hem soms wat te veel van het goede waardoor er nog weleens schermutselingen zijn. Pim zit overal in en op, alles moet bekeken worden.

Pim is geen honden gewend en vindt dat blaffen best spannend. Gelukkig heeft hij inmiddels begrepen dat die blafdingen niet bij hem kunnen komen en is hij meer gerust op een goede afloop. Geen speciale voedingseisen en een kattenbak met bovenkap gewend.

U zit op het puntje van uw stoel want dit is de kat waar u al zolang naar uitkeek? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.