Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum

Algemeen
De informatiemarkt rondom Wereldkankerdag vindt plaats op vrijdag 3 februari in Den Helder en Alkmaar.
De informatiemarkt rondom Wereldkankerdag vindt plaats op vrijdag 3 februari in Den Helder en Alkmaar. (Foto: via Noordwest Ziekenhuisgroep)

DEN HELDER - Noordwest Oncologisch centrum organiseert vrijdag 3 februari een informatiemarkt over zorg rondom kanker, met aandacht voor leefstijl en preventie.

Zorgverleners van verschillende afdelingen (o.a. fysiotherapie, diëtetiek, de borstkliniek, dermatologie, hoofd-halskanker, medisch maatschappelijk werk en medische psychologie) staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Ook het Inloophuis is aanwezig. Locatie: Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder in de centrale hal. De informatiemarkt vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur en is voor patiënten en hun naasten, bezoekers, medewerkers en andere belangstellenden.

Over Wereldkankerdag

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen op het dagelijks leven. Voor patiënten, maar ook voor hun naasten. Voor (ex)kankerpatiënten en hun omgeving zijn er veel vormen van zorg beschikbaar. Rondom Wereldkankerdag kun je hier (nader) mee kennismaken.