Wethouder Van Diepen aanwezig bij mobiele showroom Duurzaam Bouwloket

Duurzaamheid
 Bewoners kunnen terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning.
Bewoners kunnen terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. (Foto: Pixabay)

DEN HELDER - De mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket komt zaterdag 10 juni naar Den Helder. Een adviseur geeft die dag tussen 10.00 en 17.00 uur uitleg over het energiezuinig maken van woningen en over de beschikbare subsidies. Wethouder Duurzaamheid Peter van Diepen is van 10.00 tot 12.00 uur ook aanwezig om met inwoners in gesprek te gaan.

“Ik hoop dat veel mensen komen kijken”, aldus Van Diepen. “Energie besparen is belangrijk en nodig. Niet alleen vanuit het oogpunt van het veranderende klimaat, maar ook omdat er financieel voordeel valt te halen door het terugbrengen van de energierekening. De meeste mensen weten echter niet goed waar ze moeten beginnen of wat de mogelijkheden zijn. Een bezoekje aan de mobiele showroom kan ze meer duidelijkheid geven. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket staat klaar om alle vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de verschillende energiebesparende materialen.” 

Showroom staat bij Albert Heijn Meeuwenstraat 

De mobiele showroom staat op zaterdag 10 juni bij de Albert Heijn aan de Meeuwenstraat. Te zien zijn producten als radiatorfolie, warmtepompen, isolatiematerialen, infraroodpanelen, ventilatieboxen, etc. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket weet welke maatregelen er allemaal zijn en wat ze globaal kosten en opleveren. 

Advies, subsidie en andere regelingen 

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering. Bijvoorbeeld over de gemeentelijke Woonlening (www.denhelder.nl/woonlening) en isolatiesubsidie (www.denhelder.nl/energiesubsidie). Een overzicht van alle mogelijke regelingen kunnen bewoners ook krijgen als ze een subsidiecheck doen op de website www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Meer informatie 

Wie niet naar de mobiele showroom kan komen maar wel vragen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact