LoveLifeRun in Den Helder wordt door veel handen en voeten gedragen

Nieuws
LoveLifeRun wordt door veel handen en voeten gedragen.
LoveLifeRun wordt door veel handen en voeten gedragen. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

DEN HELDER – “Vanaf aankomende donderdag vangen de eerste trainingen aan onder begeleiding van Noordkop Atletiek. Afgelopen zondag stond de eerste kennismakingswandeling/training op het programma waarbij een groep deelnemers - onder het mom van elkaar leren kennen en verhalen delen - al een wandeling heeft gemaakt onder zeer barre weersomstandigheden.”

Eerste editie Love Life Run Den Helder op 2 juni aanstaande

Aan het woord is de ‘Helderse Durfsporter’ Sebastiaan Horn, projectleider van de LoveLifeRun. Deze run is een 5 km hardloopevent van Stichting Fight Cancer voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten, behandelaars en iedereen zich wil inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Iedere runner wordt namelijk uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer. Met de donaties die deelnemers ophalen, financiert Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek. Ook gaat geld naar het Noordwest-ziekenhuis voor zogenaamde comfortboxen voor patiënten.

Legendarische run

Na meerdere succesvolle edities in Arnhem en Breda vindt het evenement nu voor de eerste keer plaats in Den Helder op 2 juni 2024. De deelnemers staan centraal bij de LoveLife Run, die kosteloos mee kunnen doen aan de run. Uniek aan de run is dat de (ex-) kankerpatiënten wekenlang trainen om 5 km te gaan hardlopen door Den Helder. Zij vormen zelf een team met familie, vrienden en bekenden om zich heen. Samen met hun naasten volbrengen ze deze legendarische run. Behandelaars - onder anderen oncologen, verpleegkundigen en revalidatieartsen uit het NoordWest Ziekenhuis - rennen ook met de deelnemers mee. In een twaalf weken durend traject gaat wekelijks hard getraind worden in groepjes onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. 

Offciële kick-off

Tijdens een persconferentie die afgelopen maandag plaatshad bij het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder vond de officiële kick-off van deze loop plaats. Naast Sebastiaan Horn waren onder anderen aanwezig: Joost Reins, directeur Fight Cancer, Dr. Ilse Hermsen, oncoloog NoordWest Ziekenhuis, een aantal verpleegkundigen uit het oncologenteam en oncologisch fysiotherapeut Sanne van Althuis-Dukers. Van het oncologenteam in het NoordWest Ziekenhuis dat momenteel bestaat uit 20 medewerkers loopt minstens de helft mee. Daaronder bevinden zich drie artsen. 

Ambassadeurs

Joost Reins liet weten het toe te juichen dat medewerkers van de afdeling oncologie deelnemen aan de loop: “Het is juíst van belang dat deze mensen als ambassadeurs optreden. Zij maken de schifting voor wie deelname interessant is en voor wie niet. Ik hoop dat deze run in Den Helder een opmaat vormt voor een jaarlijks terugkerend evenement maar dat heeft alles te maken met het feit of Sebastiaan Horn dan ook weer de kar kan trekken. Ik als directeur van de stichting mag hopen op een vervolg. Niet alleen voor die euro, die overigens heel belangrijk is omdat ook ik ooit patiënt ben geweest. Als geen ander weet ik hoe belangrijk geld is, maar daarnaast zie ik dat patiënten ongelooflijk trots zijn na afloop van een training. Dat vind ik bijna nog meer waard dan die euro.” 

Sponsoren- en businessteams 

Desalniettemin is support van sponsoren die LoveLife Run Den Helder een warm hart toedragen nodig om de runners een onvergetelijke dag te bieden en de kosten van het evenement zo laag mogelijk te houden. Bedrijven kunnen ook als businessteam meedoen aan het event, wat een unieke teambuilding activiteit is. Voor het inschrijfgeld van €500 kunnen vijf mensen meedoen én krijgt het bedrijf er zichtbaarheid voor terug. Het inschrijfgeld wordt gebruikt om kosten te dekken van het evenement. 

Overwinning

Organisator Sebastiaan Horn is sinds mei 2023 zelf gediagnostiseerd met bijnierschorskanker, wat dit evenement voor hem een extra betekenis geeft. Hij zegt dan ook: “Het is geweldig om te zien waar deze (ex- )kankerpatiënten toe in staat zijn. Vaak beseffen ze zelf niet wat ze allemaal kunnen. De euforie die ze beleven als ze straks over de finish komen is met geen pen te beschrijven. De run is een trip down memory lane en het is een mooie manier om het verleden af te sluiten of een plekje te geven. Het helpt hen om weer positief naar de toekomst te kijken. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.” 

De Helderse Durfsporter besluit met: “Inmiddels heb ik bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor drie jaar. Ik ben al bezig met het formeren van een team want ik kan het niet alleen. De LoveLifeRun is een evenement dat door veel handen en voeten wordt gedragen.”

De start en finish van de LoveLifeRun vinden plaats bij het NoordWest Ziekenhuis in Den Helder, waarmee de betrokkenheid van het ziekenhuis - naast deelname van het oncologenteam – nog maar eens wordt onderstreept. 

Meer informatie over het evenement, inschrijvingsdetails en manieren om te doneren zijn te vinden op https://www.fightcancer.nl/event/lovelife-run-denhelder. Love life. Fight cancer

Oncologisch fysiotherapeute Sanne van Althuis-Dukers.
Projectleider Sebastiaan Horn.
Een deel van het oncologisch team NoordWest Ziekenhuis.
Directeur Fight Cancer Joost Reins.
Dr. Ilse Hermsen, oncoloog.