Creatieve herfstworkshops in Triade

Nieuws

DEN HELDER - In de herfst organiseert Triade in haar ateliers diverse korte cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen. Na het succes van de herfstvakantie activiteit heeft Triade op zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 13.00 uur weer een leuke workshop op het programma. "Scrappen met textiel en wol, een kleurenfeest", noemt docent Geertje Tjalma de techniek. "Creëer wat jij wilt. Neem een ouwe sok, -sjaal, -muts of -trui mee en verwerk het in je creatie! De meest persoonlijke kunstwerkjes worden hiermee gemaakt. Volwassenen zijn van harte welkom."

Ook wordt er weer gestart met een korte cursus Passion for Fashion voor jongeren op de dinsdag en voor de kinderen van zes tot tien jaar op woensdag (15.00 uur). Modemakers kunnen zich in deze cursus helemaal uitleven. Ze ontdekken hun eigen stijl. Ontwerp, maak en pimp je eigen kleding en accessoires tot ‘real fashion’. Op vrijdagmiddag is er nog plaats in het Kinderkunstatelier o.l.v. docent Henriette van der Winden. In de lessen werken kinderen met allerlei materialen, krijgen spannende opdrachten om te bouwen of te schilderen. De eigen fantasie krijgt daarbij natuurlijk alle ruimte.
Een grafische techniek leren? Schrijf dan in voor de cursus ‘Driekleurendruk’. Een korte cursus van drie lessen op woensdagavond. Men maakt een polystyreen-druk, een grafische techniek die afgeleid is van linosnede. Een zelf meegebrachte tekening of foto is het uitgangspunt. Men werkt toe naar een geslaagde afdruk. Op zaterdag 29 oktober kunnen de volwassenen een hele dag komen vilten met docent Siske Montsma. De basistechniek van het vilten wordt uitgelegd en vervolgens gaan de cursisten een viltwerkstuk maken naar eigen keuze zoals bijvoorbeeld een omslagdoek of een driedimensionaal kunstwerk. Leuk om te doen met collega’s, vriendinnen of familie. In november zijn er op twee zaterdagen een glas in lood cursus en wordt er een korte cursus van vijf lessen ‘Theepot van keramiek’ op de maandagavond aangeboden.
Zie voor startdata en meer informatie www.triade-denhelder.nl of bel vanaf maandag 24 oktober met 537 200.