Wat te doen in Oudkarspel? Regthuis, restaurants en meer!

Algemeen
Oudkarspel van boven.
Oudkarspel van boven. (Foto: )

OUDKARSPEL - Oudkarspel is een dorp in de gemeente Dijk en Waard. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en heeft vandaag de dag ongeveer 3.800 inwoners. Maar wat zijn de beste bezienswaardigheden en plaatsen om naartoe te gaan in Oudkarspel? We zetten alles op een rijtje!

Regthuis Oudkarspel

Het Regthuis in Oudkarspel is een historisch gebouw dat ooit dienst deed als gerechtsgebouw en stadhuis. Het gebouw dateert uit 1808 en is sindsdien meerdere malen gerestaureerd. Het Regthuis heeft een karakteristieke uitstraling met zijn rode dakpannen en witte gevel en staat op een prominente plek in het centrum van het dorp. Tegenwoordig is het Regthuis een belangrijke toeristische attractie en fungeert het als museum en informatiecentrum over de geschiedenis van Oudkarspel en de omgeving. Het Regthuis is een uniek monument dat een belangrijke rol speelt in het behoud van de lokale geschiedenis en cultuur van de regio.

Diepsmeerpark Oudkarspel

Het Diepsmeerpark in Oudkarspel is een prachtig park dat zich uitstrekt over 12 hectare en is gelegen aan de noordelijke rand van het dorp. Het park biedt een scala aan recreatieve mogelijkheden, waaronder wandel- en fietspaden, speelvelden en picknickplaatsen. Het park heeft ook een grote vijver waarin gevist kan worden en een educatief natuurpad dat bezoekers informeert over de flora en fauna van het gebied. Het Diepsmeerpark is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt een rustige en ontspannen omgeving om te genieten van de natuur. Het park organiseert regelmatig evenementen en activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden, waardoor het een bruisende en levendige plek is om te bezoeken.

Restaurant Oudkarspel

Café De Knip | Oudkarspel

Café De Knip in Oudkarspel is een sfeervol café met iedere woensdag ‘biefstukdag’. Je kunt er terecht voor een lunch of diner. Het is een echte ‘bruine kroeg’ waar je niet alleen kunt dineren, maar ook heen kunt voor een lekker drankje of een potje biljart. Café De Knip is van woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

Café De Heerlijkheid | Oudkarspel

Een plek voor jong en oud waar je terecht kunt voor een lekker drankje. Café De Heerlijkheid heeft ook een kleine menukaart met borrelhapjes en saté en een burger. Je vindt het restaurant op de Dorpsstraat 826 in Oudkarspel.

Openingstijden Café De Heerlijkheid

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:00 - 00:00 uur
Donderdag12:00 - 00:00 uur
Vrijdag16:00 - 02:00 uur
Zaterdag16:00 - 02:00 uur
Zondag12:00 - 00:00 uur

Yoga Oudkarspel

 Yoga Bij Laura | Oudkarspel

Yoga Bij Laura: je kunt hier Critical Alignment yoga volgen. Dit vermindert lichamelijke klachten of lost ze zelfs op. Het helpt om stress te verminderen en je houding te verbeteren. Je ontwikkelt meer beweeglijkheid en hierdoor creëer je meer ruimte in lichaam en geest waardoor vaste patronen en gewoontes, zoals het vastzetten van spanning in je lichaam, kunnen worden doorbroken. Het adres van Yoga Bij Laura is Dorpsstraat 850, Oudkarspel.

Yoga Langedijk | Oudkarspel

Yoga Langedijk biedt twee verschillende vormen aan: Hatha Yoga en Vinyasa Yoga. Hatha Yoga bevat langer aangehouden houdingen en richt zich op lichaamsbewustzijn, ontspanning en innerlijke rust. Bij Vinyasa Yoga worden de houdingen snel opgevolgd en is de ademhaling leidend, waardoor je een flow ervaart en intensievere en krachtigere oefeningen doet. De oefeningen zijn geschikt voor actieve jongeren, mannen en vrouwen. het adres van Yoga Langedijk is Beurtschipper 6, Oudkarspel.

Sauna Oudkarspel

Sauna Cantarel is de sauna Oudkarspel en heeft de rijke Grieks-Romeinse badcultuur verenigd met het saunagenot uit Scandinavië. Dit resulteert in een Turkse stoombad, de hotwirlpool en het binnen- en buitenzwembad met jetstreams. Er zijn ook vier saunacabines waarvan er twee uitzicht geven op de grote tuin. Dit zijn de openingstijden van Sauna Cantarel:

  • Maandag | Gesloten
  • Dinsdag | 11:00 - 22:30 uur (tot 17:00 uur voor dames)
  • Woensdag | 11:00 - 22:30 uur
  • Donderdag | Gesloten
  • Vrijdag | 11:00 - 22:30 uur
  • Zaterdag | 11:00 - 22:30 uur
  • Zondag | Gesloten

Oudkarspel gemeente

Oudkarspel behoort tot de gemeente Dijk en Waard. Vroeger hoorde Oudkarspel bij gemeente Langedijk, maar deze is gefuseerd met gemeente Heerhugowaard. In de vorige eeuw was Oudkarspel zelfs een eigen gemeente. 

Kenmerken Oudkarspel

Het dorp heeft een aantal karakteristieke kenmerken, zoals de oude kerk, historische gebouwen en boerderijen, de nabijgelegen waterwegen en polders die een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van het gebied. Oudkarspel biedt de inwoners en bezoekers een prachtige omgeving om te genieten van rust, natuur en de rijke geschiedenis van de regio.