Is een baan in sector transport en logistiek iets voor jou? Kom naar de instapdag

Nieuws
Vrachtwagenchauffeur, iets voor jou?
Vrachtwagenchauffeur, iets voor jou? (Foto: STL)

REGIO - De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in de arbeidsmarktregio Noord-Holland kampt met een tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De sector speelt hierop in door met het project ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ in de regio ‘Instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Dinsdag 6 juni is er een instapavond met banenmarkt in het AFAS Stadion in Alkmaar, onder leiding van coureur Tom Coronel en de bekende vrachtwagenchauffeurvlogger Martijn Kuipers.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 12.000 chauffeurs per jaar. In de arbeidsmarktregio Noord-Holland zijn er op dit moment honderden openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs. Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

De wereld van transport en logistiek

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Experience met Tom Coronel, regionale banenmarkt en andere activiteiten

Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Tom Coronel. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je zelf rijden op de vrachtwagen als je in bezit bent van rijbewijs B of meerijden op de vrachtwagen. Je kunt praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met collega’s uit het vak in gesprek gaan om te kijken of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Noord-Holland die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: DHL, Bos Logistics, ID Logistics, Simon Loos, Millenaar van Schaik, St. van den Brink Transporten, Bakker & Schilder Transport B.V., C.H. Dekker Transport, Van den Heuvel Logistiek Heerhugowaard BV, Reym, CTS Group, Lubber Logistics, Brakenhoff, Rutges Cargo, Schavemaker Logistics en Transport. Een mooie kans dus om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten.

Pak die kans en meld je aan voor de bijeenkomst van dinsdagavond 6 juni. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je op www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.