Gratis informatieve online bijeenkomsten tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

Nieuws
Je kind beschermen en gezond houden, dan willen toch alle ouders?
Je kind beschermen en gezond houden, dan willen toch alle ouders? (Foto: Archief)

REGIO - Tijdens de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd, die gehouden wordt van 12 tot en met 17 juni,  draait alles om onze kinderen. Elke ouder wil zijn kinderen beschermen en gezond houden zodat ze lekker in hun lijf zitten. Maar hoe doe je dat? GGD Hollands Noorden organiseert in samenwerking met JOGG Noord-Holland, In Control of Alcohol en Drugs en Brijder Jeugd twee informatieve online bijeenkomsten. (Groot) ouders/opvoeders, professionals en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te doen.

Dinsdagavond 13 juni van 20.00 tot 21.15 uur de online bijeenkomst ‘Gezond en lekker in je lijf! Zo doe je dat!’. Deze online bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over gezond opgroeien en met de GGD wil gaan voor een Gezonde Generatie. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen Martin Bennis (medisch specialist Noordwest Ziekenhuis en Project Leefstijl) en Ietske de Braij (jeugdverpleegkundige) hoe je gezonde keuzes maakt en waarom dit belangrijk is voor kinderen. Je krijgt onder meer tips hoe je morgen al start met de eerste stappen!

Alcohol en drugs

Donderdagavond 15 juni is er van 20.00 tot 21.15 uur een tweede online bijeenkomst, deze heeft als titel ‘Alles wat je als opvoeder wilt weten over alcohol en drugs!’. Deze online bijeenkomst is voor alle opvoeders van kinderen vanaf 10 jaar die meer willen weten over alcohol en drugs. Tijdens deze online bijeenkomst neemt een deskundige opvoeders mee in de wereld van alcohol en drugs. Wat zijn de trends onder jongeren en de rol die een opvoeder hierin kan nemen, effecten van risico’s van alcohol en drugs, hoe herken je dat een kind middelen gebruikt en hoe ga je het gesprek aan.

Deelnemen aan beide webinars is helemaal gratis. Graag wel vooraf aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen.

Vragen over opvoeden?

Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen met GGD Hollands Noorden via 088-0100550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op www.positiefopvoeden.nl (kies regio Noord-Holland-Noord) en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.