Vrachtwagentour Dijk en Waard gaat door

Nieuws
Dankzij deze mannen, vlnr Leo van Est, Hein van Est, Mark Kroon, Elvis Jankovic, Theo Pancras en Ed Hoogewerf, kan het levenswerk van Henk Boudewijn doorgaan.
Dankzij deze mannen, vlnr Leo van Est, Hein van Est, Mark Kroon, Elvis Jankovic, Theo Pancras en Ed Hoogewerf, kan het levenswerk van Henk Boudewijn doorgaan. (Foto: AGHeeremansPhotograpgy)

DIJK EN WAARD – Of de Vrachtwagentour, die dit jaar voor de zeventiende keer gehouden zou worden, door kon gaan, hing enige tijd aan een zijden draadje. Dat kwam door de ernstig zieke Henk Boudewijn, de grote organisator achter dit festijn. 

Vier mannen hebben de wens opgepakt van Henk Boudewijn

Helaas is Henk kortgeleden overleden en gelukkig voor zijn overlijden liet hij weten: “Als ik met mijn gedachten al die blije mensen zie die na de rondrit uit de trucks stappen, dan mag dit niet verloren gaan.’’ De oproep heeft positieve gevolgen gehad en vier mannen hebben de draad opgepakt en op zaterdag 9 september gaan de 120 vrachtwagenchauffeurs op stap met mannen en vrouwen met een beperking die de dag van hun leven krijgen. Een van de chauffeurs is Ed Hoogewerf. ‘’Ik heb een familielid met een beperking die al jaren heeft deelgenomen aan de tour. Alleen al voor haar ben ik lid van deze commissie geworden om de Vrachtwagentour in de toekomst stand te houden.’’

925-jarig Langedijk

De Vrachtwagentour is in eerste instantie opgezet als eenmalig evenement ter gelegenheid van het 925-jarig bestaan van Langedijk. Maar daarna is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Door het grote succes en vooral de vraag van zowel de deelnemers als chauffeurs is er besloten er een jaarlijks terugkerend event van te maken. ‘’Samen met Ed Hoogewerf, Mark Kroon en Theo Pancras hebben we de draad opgepakt,’’ zegt Elvis Jankovic.’’ Elvis werkt bij de Vrijetijdsbesteding Esdégé-Reigersdaal en zijn al sinds het begin betrokken bij dit evenement en zullen dit in goede banen leiden. Esdege-Reigersdaal is hoofd verantwoordelijk. ‘’Omdat wij rechtspersoon en verantwoordelijk zijn van dit evenement, en wij de vergunningen en de verzekeringen hebben geregeld.’’ De vergunningen zijn inmiddels binnen en we hebben toestemming, in samenspraak met de politie en de Provincie Noord-Holland, dat er maximaal 120 vrachtwagens mee mogen rijden.’’

Vrijwilligers

De start en finish is dit jaar op het terrein van de Provinciale terrein aan de Galileistraat 77 in Heerhugowaard. Door medewerking van de heren Marthijn Sliekers en Ralph Andringa, van de Provincie Noord-Holland is dit tot stand gekomen. ‘’Het is ieder jaar een geweldig moment als de vrachtwagens aan komen rijden en de chauffeurs helpen hun gasten, met beperking, om in de cabine te komen. Dit jaar willen we voordat de stoet gaat vertrekken natuurlijk even stilstaan bij het overlijden van Henk Boudewijn. Zijn vrouw zal bij de start aanwezig zijn. Veel vrijwilligers, onder anderen de leden van Motorclub Mios, zijn op 9 september beschikbaar om alles in goede banen te leiden.’’

De route dit jaar loopt vanaf het Provinciehuis Noord-Holland Noord aan de Daltonstraat/Galileistraat 77 van de Hasselaarsweg, de Oostelijke Randweg en de Lepelaar richting winkelcentrum BroekerVeiling. Dan over de Doofpot en de Nauertocht via de Veertweg en de Swaan richting de Westelijke Randweg, om de De Waard Transport de N504 over te steken. Hierna richting Waarland. Na de Woudmeerweg, de Speketersweg, de Bleekmeerweg, de Kerkstraat en de Volkeringweg over de Oude Provincialeweg richting garage Tesselaar, om daar opnieuw de N504 over te steken, Dan via de Oostelijke Randweg, de Hasselaarsweg, de Pannekeetweg en de Galileistraat weer terug naar het Provinciehuis. Een rit die beging om 14.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

Sponsors

Om dit alles goed te kunnen organiseren is er veel geld nodig. Ed Hoogewerf: ‘’Zonder onze sponsoren - in geld en natura - alle transportbedrijven die belangeloos hun voertuigen ter beschikking stellen en natuurlijk de chauffeurs en vrijwilligers kan dit evenement niet plaatsvinden.’’ Na afloop van de Vrachtwagentour is er de mogelijk om samen even na te genieten onder het genot van een drankje en hopelijk dat iedereen volop heeft genoten van deze speciale tour.

Mensen met beperking die graag mee willen rijden, zich opgeven via www.vrijetijdsbesteding.st-er.nl/vrachtwagentour. Indien er nog vragen zijn, neem dan contact op met Elvis Jankovic van Vrijetijdsbesteding Esdégé-Reigersdaal: email: elvis.jankovic@esdege-reigersdaal.nl.