Linda doneert 85 beautyboxen aan Voedselbank Heerhugowaard

Nieuws
Een hele achterbak vol beautyboxen voor het goede doel!
Een hele achterbak vol beautyboxen voor het goede doel! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Linda Sweers bracht donderdag 4 januari een bezoek aan de Voedselbank Afdeling Heerhugowaard met een prachtig gebaar: ze doneerde maar liefst 85 zelf samengestelde beautyboxen namens Donate-a-Box, een kleine organisatie die zich toelegt op het verzamelen van verzorgingsproducten en make-up. 

Deze organisatie, gevormd door een groepje enthousiaste meiden, ontstond uit een gedeelde passie voor beautyproducten en een verlangen om anderen te helpen. Linda en haar medeoprichters ontmoetten elkaar via Facebook en ontdekten dat veel mensen niet in staat zijn om deze producten aan te schaffen. Hieruit ontstond het idee om ongebruikte producten aan elkaar te schenken, en toen klonk de vraag op Facebook: ‘Waarom doneren jullie dit niet aan goede doelen?’. Dit simpele voorstel zette een reeks gebeurtenissen in gang.

De Heerhugowaardse Linda is een toegewijde vrijwilliger bij Donate-a-Box. Na een periode van stilte door de impact van COVID-19 en persoonlijke drukte, voelde ze de behoefte om weer actief te worden binnen de organisatie. Ze besloot zonder aarzeling om op zolder te beginnen met het samenstellen van donatieboxen. Deze producten waren afkomstig van donaties van zowel bekenden uit haar familie- en vriendenkring als van onbekenden die de organisatie hadden benaderd om producten te schenken. Geïnspireerd door deze steun begon Linda met het samenstellen van de beauty-boxen.

Toen ze de mijlpaal van 50 gevulde dozen bereikte, nam ze contact op met de Voedselbank Alkmaar, die enthousiast reageerde op het initiatief. Uiteindelijk slaagde Linda erin om maar liefst 85 dozen te doneren. Haar hoop was dat deze extraatjes mensen zouden verblijden en van pas zouden komen in het nieuwe jaar.


Linda stelde helemaal zelf 85 beautyboxen samen om uit te delen aan klanten van de Voedselbank. - (Foto: Aangeleverd)

‘Van onschatbare waarde’

“Met haar genereuze daad ondersteunen Linda en Donate-a-Box niet alleen de voedselbanken, maar draagt ze ook bij aan het welzijn van mensen die deze verzorgingsproducten anders niet zouden kunnen verkrijgen”, vertelt Cor Bos namens Voedselbank Heerhugowaard. “Ze nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen op de Facebook- en Instagram-pagina’s van Donate-a-Box, om te zien hoe deze kleine maar krachtige acties een groot verschil kunnen maken voor mensen. Linda’s toewijding aan dit nobele doel verdient lof en weerspiegelt een sprankje hoop en solidariteit in een wereld waarin zulke gebaren van vriendelijkheid van onschatbare waarde zijn.”

De Voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt. Neem contact op met de administratie van de Voedselbank in Alkmaar, waar Voedselbank Heerhugowaard onder valt, via 072-5401592 voor de voorwaarden. Valse schaamte is niet nodig, de Voedselbank helpt je graag.