Popweekend Dijk & Waard dit jaar zaterdag 1 juni op Strand van Luna

Nieuws
Afgelopen jaar kreeg zanger Wolter Kroes de Popweekend-tent plat met zijn gezellige meezingers.
Afgelopen jaar kreeg zanger Wolter Kroes de Popweekend-tent plat met zijn gezellige meezingers. (Foto: AG Heeremans Phoography)

DIJK EN WAARD - Popweekend Dijk en Waard, het succesvolle muziekfestival in Heerhugowaard, heeft een nieuwe locatie gevonden. Na twee jaar van wisselen tussen de ijsbaan in ’t Kruis en de voetbalvelden van WMC, zal het evenement de komende jaren plaatsvinden op het Strand van Luna, op de terreinen van FG Live. Tevens is FG Live partner geworden van het evenement.

Een nieuwe start op een nieuwe locatie, maar met een vertrouwd gevoel

De organisatie maakte vandaag bekend dat de opzet van het evenement niet zal wijzigen. “We zijn heel blij met deze nieuwe locatie, hier kunnen we de komende jaren verder bouwen aan een succesvol festival, samen met onze nieuwe partner FG Live”, vertelt Dennis Luken namens de organisatie. “De opzet van Popweekend blijft gelijk; we plaatsen wederom een grote feesttent met een groot podium waarop de bekende artiesten hun kunsten kunnen vertonen. Wie dat worden, dat maken we in februari bekend. Wel start vandaag al de voorverkoop! Om te vieren dat we een nieuwe locatie hebben, verkopen de we eerste 500 tickets voor maar 25 euro per stuk (reguliere kaarten gaan 32,50 euro kosten)”.

Waarom verhuizen?

De reden voor de verplaatsing heeft een aantal oorzaken, legt Luken uit. “Allereerst de slechte gesteldheid van het ijsbaanterrein. Hierdoor moesten we noodgedwongen al een aantal keer verplaatsen op het laatste moment, wat natuurlijk niet ideaal is. Verder is het met de geluidsrestricties van de gemeente, in combinatie met de wensen van de bands, steeds lastiger om de juiste acts te boeken. Ook wil je natuurlijk geen overlast veroorzaken voor de omwonenden, die erg dicht op het evenementterrein wonen. Alles opgeteld was een verhuizing naar Strand van Luna voor ons een logische keuze.”

Line-up nog een verrassing

Zet alvast in je agenda: Popweekend Dijk & Waard vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni. Het terrein opent om 15.00 uur en gedurende de middag en avond treden bekende bands, artiesten en DJ’s op. Tevens is de organisatie nog bezig met een aantal leuke verrassingen! Meer info volgt snel via www.popweekenddijkenwaard.nl en de social media-kanalen van Popweekend Dijk en Waard. Dennis: “Popweekend Dijk & Waard 2024 wordt als vanouds sfeervol, gezellig en leuk, één groot feest voor bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en artiesten. Jong en oud is welkom. We hebben er zin in!”

Tickets voor Popweekend Dijk & Waard zijn te koop vanaf vrijdag 12 januari 13.00 uur via www.popweekenddijkenwaard.nl.