Rotary trotse sponsor van De Grote Prijs van het Trinitas College

Nieuws
Ann Taveirne van Rotary Club Dijk & Waard, Erik Wegman van Stichting De Grote Prijs (m) en Vincent Vermeulen van Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk bij het ondertekenen van het sponsorcontract.
Ann Taveirne van Rotary Club Dijk & Waard, Erik Wegman van Stichting De Grote Prijs (m) en Vincent Vermeulen van Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk bij het ondertekenen van het sponsorcontract. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Volgende week is het zover! Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart vindt alweer de 33e editie van De Grote Prijs plaats. De Grote Prijs is dé muzikale talentenpresentatie van het Trinitas College voor en door leerlingen uit de omgeving Dijk en Waard. Het evenement kan rekenen op de steun van een nieuwe hoofdsponsor: de twee plaatselijke Rotaryclubs gaan de komende twee jaar de finaleavond van De Grote Prijs financieel ondersteunen.

Tijdens de voorrondes op het Trinitas College, de ‘Kleine Prijs’, werden 22 acts geselecteerd voor De Grote Prijs in Cool kunst en cultuur. En er is dit jaar ook een 23e act, namelijk de winnares van de Regius Kroon, de talentenpresentatie van het Regius College uit Schagen. De acts doen mee in diverse categorieën, zoals dans, popgroep, live begeleid, rap en soundmix. Producent Marco Rijkhoff: “Naast leerlingen met muzikaal talent helpen ook tientallen leerlingen van andere opleidingen, zoals horeca, catering, grime, visagie, zaal en (back)stage management. Daarmee bieden we een prachtige ervaringsplaats voor de jeugd.”

Langdurige samenwerking

Met het wegvallen van de vorige hoofdsponsor, was De Grote Prijs was dringend op zoek naar nieuwe sponsors. Marco: “De tijd begon best te dringen. Gelukkig werden we enkele weken geleden benaderd door de Rotary dat beide clubs De Grote Prijs zeer graag wilden steunen. De Grote Prijs heeft géén winstoogmerk en we vinden het belangrijk dat we ook voor mensen met een kleinere portemonnee bereikbaar zijn. Deze steun van de Rotary is dus heel belangrijk voor ons. Er was direct een klik en een intentie voor een langdurige samenwerking. Met trots gaan we dit jaar voor het eerst de Rotary Grote Prijs Wisseltrofee uitreiken!”

Vrijdag kan het publiek haar stem uitbrengen en kiest zij de winnaar van de Publieksprijs. Zaterdag is de Rotary finaleavond, dan bepaalt de vakjury de winnaars in de diverse categorieën én de winnaar van de felbegeerde Rotary Grote Prijs Wisseltroffee. 

Rotaryclubs

De Rotaryclub Heerhugowaard-Langedijk en Rotaryclub Dijk en Waard zijn regionaal actief in onder meer het genereren van gelden voor goede doelen (fundraising). Dat doen ze door diverse evenementen te organiseren. Zo is er het terugkerende fietsevenement Tour de Soes (www.tourdesoes.nl), dat dit jaar zondag 7 juli gehouden wordt. Maar er is meer, vertelt Louis Rieter van Rotary Heerhugowaard-Langedijk. “Zaterdag 11 mei is er een floating dinner mét veiling, georganiseerd op een voor de hand liggende locatie: Museum BroekerVeiling. Een ander voorbeeld is in december de Santa Run Heerhugowaard. Jong en oud proberen hierbij in kerstkleding de beste tijd neer te zetten. De opbrengsten van deze activiteiten komen ten goede aan geselecteerde goede doelen, veelal uit de regio.

Maatschappelijke betrokkenheid

Beide Dijk en Waardse Rotaryclubs brengen met de sponsoring van De Grote Prijs hun regionale maatschappelijke betrokkenheid tot uiting. In het verleden hebben deze Rotaryclubs en het Trinitascollege al eerder verbinding gezocht in diverse projecten. In het kader van internationale studentenuitwisseling werden buitenlandse studenten via Rotarybemiddeling geplaatst op het Trinitas College. Op het gebied van beroepsoriëntatie brachten Rotaryleden leerlingen in contact met hun vakgebied door een praatje te houden voor de klas. Een ander project betrof het beoordelen van sollicitatiebrieven, die leerlingen stuurden naar de bedrijven van Rotaryleden. Beide Rotaryclubs en het Trinitas College hopen dat deze sponsoring het startschot zal zijn voor een langdurige relatie, zodat ook in de toekomst jonge muzikale talenten hun droom kunnen volgen.

Wil je meer weten over De Grote Prijs of heb je je zinnen gezet op de laatste kaarten? Kijk dan op www.degroteprijs.nl.