Waardse Sjarinta zwemt tegen kanker

Nieuws
Sjarinta Overdiek-Jonker.
Sjarinta Overdiek-Jonker. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De Heerhugowaardse Sjarinta Overdiek-Jonker trekt ten strijde tegen kanker. Zondag 30 juni doet ze mee aan Swim to Fight Cancer in Hoorn, waar ze twee kilometer gaat zwemmen in open water. Ze is moment volop aan het trainen in Zwembad Waardergolf. 

Sjarinta heeft een heel persoonlijke reden om zich in te zetten tegen kanker. “Mijn vader heeft 22 maart 2020 zijn strijd tegen kanker verloren. Daarom wil ik mij graag inzetten voor dit goede doel, om eraan bij te dragen dat kanker niet meer een dodelijke ziekte is. Zodat andere mensen in het vervolg geen dierbare hoeven te missen. Met m’n vader in m’n achterhoofd ga ik vooral van de ervaring genieten.”


Sjarinta’s vader overleed 22 maart 2020 aan een hersentumor. - (Foto: Rikie Jonker)

Voor haar deelname aan Swim to Fight Cancer en het KWF, is Sjarinta bezig met het inzamelen van geld. “In mijn eigen buurt heb ik al een legeflessen- en blikjesactie gehouden en dit heeft al 301 euro en 80 cent opgeleverd. De volgende inzameling is met Koningsdag. Dan sta ik op de vrijmarkt op het Raadhuisplein, waar ik zelfgebakken cupcakes met limonade verkoop. Ook kunnen kinderen zich laten schminken bij mijn ‘kleedje’. Ik hoop op een mooie opbrengst!

Wil je Sjarinta steunen? Dan kun je ook onderstaande QR-code scannen en een bijdrage doneren. Kijk voor meer info op www.fightcancer.nl.