Cadeautje van koekfabriek Aviateur voor Stuif ‘es in Stad van de Zon

Nieuws
Manager Robeson van De Aviateur kwam persoonlijk langs om de dozen af te leveren.
Manager Robeson van De Aviateur kwam persoonlijk langs om de dozen af te leveren. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Ook de Aviateur draagt de donderdagmiddag Stuif ‘es in Stad van de Zon een warm hart toe! De koekfabrikant kwam langs met een smakelijk cadeautje!

Iedere week bezoeken ruim 40 inwoners van de wijk Stad van de Zon en omgeving de gezellige Stuif ’es in op donderdagmiddag in Brasserie de Zon. Dit initiatief, dat twee jaar geleden opgestart werd door drie actieve oudere bewoners uit de wijk, is een schot in de roos gebleken. 

“Aan deze gezellige middag was grote behoefte”, weet Carla Zuurbier, een van de initiatiefnemers. “Door de gelegenheid te creëren voor inwoners om andere mensen te ontmoeten, proberen we de eenzaamheid te doorbreken. Mensen leggen contacten, helpen elkaar en vinden een luisterend oor. Of ze besluiten samen boodschappen te gaan doen of gezellig een kopje koffie te drinken met elkaar.”

De middag wordt om 14.00 uur gestart met een kopje koffie met een koekje erbij. Daarna kunnen de bezoekers klaverjassen, keezen, tokken, sjoelen of andere leuke spelletjes doen. Uiteraard gebeurt dat onder het genot van een hapje en een drankje. Carla: “Deze middag wordt niet gesubsidieerd door de gemeente; alle activiteiten worden betaald uit eigen kas of gerealiseerd door gulle sponsors.”

Iedere week krijgen de bezoekers dus een vers gezet kopje koffie met een koekje erbij.
“De uitgave van de koek slaat een gat in de begroting van de Stuif ‘es in”, vertelt Carla. “Daarom hebben wij koekfabriek de Aviateur, die onder meer koek levert aan Albert Heijn, benaderd en gevraagd of zij iets voor ons konden betekenen. Dezelfde week al kregen we een heel vriendelijk bericht dat een aantal dozen versgebakken koek voor de Stuif ’es in klaarstond. Vers gebakken! Hoe lief en hoe snel kan soms iets gaan?!”

De manager van De Aviateur draagt het initiatief van de dames een warm hart toe en sprak de hoop uit dat ze zich nog lang als vrijwilliger inzetten voor deze doelgroep. Carla: “De korte lijntjes hebben weer hun vruchten afgeworpen. Niet via allemaal verschillende schijven, maar gelijk op het doel afstevenen! Aviateur, namens alle deelnemers van de Stuif ‘es in heel hartelijk dan voor jullie warme gift!”