TPV HHW organiseert allereerste Raadhuis Open Padeltoernooi

Sport
De padelbanen bij TPV HHW zijn populair bij verschillende doelgroepen.
De padelbanen bij TPV HHW zijn populair bij verschillende doelgroepen. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Tennis- en Padelvereniging Heerhugowaard (TPV HHW) organiseert vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni het allereerste Raadhuis Open Padeltoernooi van Dijk en Waard. Maar liefst 164 deelnemers uit de wijde omgeving strijden om de eindzege op het tennispark aan de Van Veenweg 100 in Heerhugowaard. “We gaan er een geweldig weekend van maken met veel sportiviteit, gezelligheid en hopelijk mooi weer”, aldus Davy Barkey namens de organisatie.

De aanleg van zes padelbanen eerder dit jaar blijkt méér dan een succes voor TPV HHW. Vanaf de opening eind april staan de padelbanen vrijwel dagelijks volgeboekt door zowel competitieve en recreatieve padelspelers, van jong tot oud. Er zijn banen voor leden, maar ook niet-leden kunnen hun uurtje padellen reserveren. Wil je het gewoon een keer proberen, dan is een baan ook ‘los’ te huren. Kijk hiervoor op www.tpvhhw.nl. “De sport is razend populair in vrijwel alle leeftijdsgroepen”, vertelt Guido Potma, trainer bij TPV HHW. “De aanvragen voor clinics en lessen zijn enorm, waarbij de vereniging vervolgens profiteert van de groei van het ledenaantal door de aanmeldingen die hieruit volgen. Het spelletje is heel toegankelijk en op ieder niveau te spelen.”

Raadhuis Open Padeltoernooi

Veel van de spelers staan hard te trainen om het allereerste padeltoernooi van Dijk en Waard op hun naam te zetten. Onder de diverse vriendengroepen is dan ook een heuse hype ontstaan met maar één doel: het ‘Raadhuis Open Padeltoernooi’ winnenHet toernooi wordt gespeeld volgens de KNLTB-regels. “Het maximaal aantal deelnemers (24 poules in drie verschillende speelsterktes) was binnen 24 uur na de opening van de inschrijvingstermijn reeds bereikt”, vertelt Davy. “Voor ons is dat de bevestiging van de populariteit van deze nieuwe balsport binnen onze gemeente. De eerste wedstrijden van het toernooi gaan vrijdag 24 juni om 18.30 uur van start. Na de diverse poulewedstijden, die duren tot zondagochtend 26 juni 12.00 uur, blijven de beste teams over om vanaf 14.00 uur die middag de finalerondes te spelen. 

Feestavond

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons om van het toernooi een succes te maken dat voor herhaling vatbaar is. Wij willen graag iedereen uitnodigen om een kijkje te nemen op ons complex, om met eigen ogen te zien hoe gezellig en vriendschappelijk het eraan toegaat. Als klap op de vuurpijl houden we zaterdag een ‘padella-feestavond’, waarbij heerlijke paëlla wordt geserveerd. Onder leiding van DJ Pelsko wordt het één groot feest. Nu maar hopen op mooi weer!”

Nieuwsgierig? Neem dan 24, 25 of 26 juni een kijkje op het tennispark van TPV HHW. Hou voor meer info de site en socials van TPV HHW in de gaten.

Voor tennis én padel ben je aan de Van Veenweg aan het juiste adres.