Hockeysters MHC walsen over hekkensluiter heen

Ook de klinkende 8-0 op Thor moest uiteraard gevierd worden!
Ook de klinkende 8-0 op Thor moest uiteraard gevierd worden! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De hockeysters van MHC Dames 1 namen het zondag 21 april op tegen de hekkensluiter van de competitie, Thor Dames 1. “Ondanks dat zij laatste staan, is Thor voor ons altijd een uitdaging”, vertelt speelster Lotte Smink. Desondanks walste de Heerhugowaardse koploper in de 4e klasse A met ruime cijfers over de tegenstander heen: 8-0.

“Door een goede voorbespreking en voorbereiding, waarin focus en genieten centraal stond, startten wij scherp aan de wedstrijd”, vertelt Lotte. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong in de eerste vijf minuten door een mooie pass de cirkel in, die Femke Bok het doel in tipte. “Thor was fel en de eerste helft speelde zich op beide helften af. In de rust bespraken we wat we anders moesten doen en dat we lekker moesten blijven hockeyen. De doelpunten zouden vanzelf komen, aldus onze coach Beau Goezinnen.”

En dit gebeurde; in het derde kwart maakte Chris Hoekstra drie doelpunten achter elkaar en maakte Rosalynn Hoekstra het vijfde doelpunt. Lotte: “Tijdens de wedstrijd werd duidelijk waar wij al een tijdje op trainen: we hadden mooie looplijnen, one-touch passes en communiceerden goed. We stonden er als team en hadden de smaak te pakken. Het vierde kwart startten we dan ook direct scherp en kon onze invaller Willemijn de Ruiter al snel het zesde doelpunt scoren. Wij kregen nog een strafcorner tegen, die onze lijnstopper Kelly Logchies met een hele snelle reactie van de lijn wist te houden. Vervolgens kregen wij een strafcorner voor en deze wist aangeefster Merel Smink in de rebound het doel in te pushen. Chris Hoekstra maakte vervolgens nog een mooi laatste doelpunt: 8-0.

We zijn trots op hoe wij deze wedstrijd met elkaar hebben gehockeyd en kunnen niet wachten tot 26 mei. Dan staat ons namelijk de kampioenswedstrijd te wachten in Baarn, tegen Baarn Dames 1. Aanvang 12.45 uur. We hopen op veel Heerhugowaardse supporters!”