Laadpalen in Edam: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Edam?
Waar staan de laadpalen in Edam? (Foto: Adobe Stock)

EDAM – De inwoners van Edam stappen steeds vaker over op een elektrische auto, voor een duurzamere toekomst. Om de auto op te laten heb je elektrische laadpalen nodig. Maar waar vind je die laadpalen in Edam? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het gebruik van elektrische auto’s onder Nederlanders hard. Harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. De gemeente Edam-Volendam heeft momenteel ruim 36.000 inwoners. Dat komt neer op 5,5 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Bijna 200 laadpalen in Edam-Volendam

In de gemeente Edam-Volendam vind je ten tijde van schrijven 199 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Edam.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpaal aanvragen Edam

Als je een laadpaal nodig hebt maar deze niet op eigen terrein kunt plaatsen, dan kun je een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Aanvragen doe je op de website van MRA-e. Zij regelen de aanvragen en verzoeken in van veel gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.